Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

71-80

Här kan du lyssna på avsnitt 71-80 av Kylskåpsradion!

#100 080 Om tacksamhet och dinosaurieluckor. FRÅGEAVSNITT

Idag berättar Åsskar att han har minnesluckor stora som en Bruhathkayosaurus dörr, hur funkar det egentligen?! Gabriel pratar om att det är viktigt att vi är tacksamma för det vi har, inte bara fokuserar på det vi inte har och tillsammans väger de upp för flera månaders missade frågeavsnitt med den dubbla tiden! Blir det ett nytt rekord månntro?

Dagens ord: hälsa


#100 079 Om att blanda tomat och gurka (hat och kärlek)

I dagens avsnitt börjar Åsskar med att sluta, men Gabriel försöker förklara att det ska börja där dom slutade sist, alltså med inläggen i frågelådan om hat. Nu har ytterligare hälsningar kommit från de inblandade personerna och Gabriel och Åsskar pratar om att vi kan spä ut allt hat som finns i världen med massa kärlek, ungefär som att mixa en äcklig tomat med hundra goda gurkor.

Dessutom förklarar Gabriel att influensa är en sjukdom som kan spridas mellan människor och Åsskar blandar ihop det med influensers som också sprider sjuka saker. 

Dagens ord: influensa


#100 078 Om hat och olovlig identitetsanvändning

Dagens avsnitt börjar med ett väldigt tokigt misstag av Åsskar som slutar med att Gabriel funderar på om han någonsin vågar ha honom på armen igen. Gabriel läser upp hat som kommit in i frågelådan, pratar om ringar på vattnet och om "olovlig identitetsanvändning", men vad betyder det egentligen?! Lyssna så får du lära dig massa intressant och viktig information!

Dagens ord: olovlig identitetsanvändning


#100 077 Åsskar fyller 10 år igen!

Åsskar fyller år! HAN FYLLER ÅÅÅÅÅÅÅR!!!! Och i dagens avsnitt har han tidernas bästa födelsedag med hälsningar, nyskrivna sånger, paket, maaaaassa skämt och gurkaglass. Lyssna och fira tillsammans med oss!! 


#100 076 Om mobbning

I dagens avsnitt läser Åsskar och Gabriel upp inlägg i frågelådan där lyssnare ber om hjälp för att dom är mobbade i skolan. Finns det något att göra åt mobbning, och vad?! Det diskuterar Gabriel och Åsskar i dagens program, Gabriel läser upp en lång informationstext om mobbning och Åsskar pratar om att vi alla borde ta av oss benen och sätta ner foten! Dessutom förklarar dom vad nolltolerans betyder och "att inte göra något är också att göra något"

Dagens ord: mobbning, nolltolerans


#100 075 Om sjukdomar och melankoli

14 dagar. 14 DAGAR!!! Avsnittet börjar med en melankolisk Åsskar som inte kan stå ut längre. Med vad är det han är så nedstämd över? Och vad innebär det egentligen att vara melankolisk?! Det förklarar Gabriel. Dessutom berättar han om senaste veckornas sjukdomar, om hur hela kroppen hänger ihop och att det är viktigt att plåstra om sår både på utsidan och insidan. 

Dagens ord: melankolisk


#100 074 Årskrönika och KOMEDIFESTIVALEN

2019 går mott sitt slut och ett nytt decennium börjar! Men vad betyder egentligen det? Och vad minns vi från 2019? I Kylskåpsradions årskrönika spelar Gabriel och Åsskar upp höjdpunkter från 2019 och startar en ny nyårstradition: KOMEDIFESTIVALEN! Gå in på hemsidan och rösta på vilket skämt du tycker ska bli årets skämt! 

GOTT NYTT HÅR 2020!

Dagens ord: decennium


#100 073 Om Åsskars tidsmaskin och årets julkalender

Julkalendern närmar sig och idag presenteras årets tema efter en spännande omröstning!! Dessutom berättar Åsskar om sin uppfinning som gör att han kan åka BAKÅT I TIDEN!! Lyssna för att få höra hans klurifaxiga lösning på det hela. 

Dagens ord: tradition (igen. Det är en tradition)


#100 072 Om att tänka på sina tankar. FRÅGEAVSNITT

Vad tänker Gabriel på? Vad är det för likhet mellan tankar och att spela fotboll med en stor ryggsäck? Vi människor kan ibland gå och bära på tunga tankar och det är viktigt att vi inser vad det är vi bär på inombords så att vi kan göra något åt det. 

Förutom att prata om att tänka på sina tankar svarar Gabriel och Åsskar på massa frågor och förklarar ordet integritetsintrång! 

Dagens ord: integritetsintrång


#100 071 Inför julkalendern

Snart är det dags för julkalender!!! I dagens avsnitt läser Gabriel och Åsskar igenom alla förslag som kommit in och tar fram några alternativ att rösta på. Gå in på hemsidan och rösta på vad du tycker julkalendern 2019 ska handla om!!!