Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

61-70

Här kan du lyssna på avsnitt 61-70 av Kylskåpsradion!

#100 070 Om Edison, uppfinningar och misslyckanden

Idag är det dags för ännu ett avsnitt om en historisk person, nämligen Thomas Edison! Det är en av tidernas främsta uppfinnare, men självklart vill Åsskar ge sig in i kampen med en del egna idéer och uppfinningar. 

Edisons berättelse handlar om framgång och tusentals uppfinningar, men också om massa misslyckanden och problem i skolan. Det finns mycket vi kan lära oss av Thomas Edison, lyssna på avsnittet så får du veta vad!

Dagens ord: Patent


#100 069 Om yttrandefrihet och varför Åsskar alltid är rätt

Kylskåpsradions andra, lite softare torsdagsavsnitt är ute med massa frågor och en diskussion om gurkaglassens vara eller inte vara i skolan?! Gabriel och Åsskar håller inte med varandra men måste ändå acceptera varandras åsikter och inte börja hata. 

Dessutom bevisar (???) Åsskar varför han ALLTID är rätt! 

Dagens ord: Yttrandefrihet


#100 068 Jag är rädd att min morfar ska dö, hur ska jag tänka?

I dagens avsnitt läser Gabriel en fråga från Olivia som är rädd för att hennes sjuka morfar ska dö. Hur ska vi egentligen tänka om döden och vad kan vi göra för att må bättre? Det diskuteras i dagens avsnitt. Annat som händer är att Åsskar inte håller med Gabriel om hur länge han borde få sova, dom sjunger flera sånger, förklarar ordet hashtag och har såklart med dagens skämt! 

Dagens ord: #


#100 067 ÄNTLIGEN TORSDAG

För första gången kommer Kylskåpsradion på en TORSDAG!! Men var inte oroliga, det ersätter inte måndagsprogrammet utan istället kommer podden två gånger i veckan!!! Det gör dock Åsskar väldigt förvirrad och han säger fel hela tiden... Men när han hittat rätt igen svarar han och Gabriel på massa frågor och Gabriel förklarar vad en försäkring är för något. 

Kom med era bästa förslag på hur Kylskåpsradions torsdagsavsnitt ska se ut! 

Dagens ord: försäkring


#100 066 Om goda nyheter och mental vila

BREAKING NEWS!!! Åsskar beskriver det som bästa dagen i sitt liv på grund av några fantastiska nyheter, men vad kan du va?! Lyssna så du får veta!!!

Dessutom förklarar Gabriel vad "mentalt" betyder och ger exempel på vad man kan göra för att vila när man är liksom trött inombords. 

Dagens ord: mentalt


#100 065 Åsskar glömmer bort vad han inte kan. FRÅGEAVSNITT

Idag är det fest för Kylskåpsradions första album "The Best Yet" har släppts på Spotify, där är 19 olika sånger från första året av podden. In och lyssna!!

Dessutom firar Gabriel och Åsskar att det är frågeavsnitt och pratar om vad Åsskar glömt bort att han inte kan göra och därför kan göra?! Supertokigt som vanligt. Dessutom förklarar Gabriel ordet intravenöst och hur en person kan få i sig energi utan att äta! 

Dagens ord: Intravenöst

(PS. Vi ber om ursäkt för dålig ljudkvalité och mycket puffljud, avsnittet spelades in på resande fot med ny resemikrofon... Lovar bättre nästa vecka!)


#100 064 Åsskar och Gabriel ber om förlåtelse

Idag väljer Åsskar och Gabriel att be varandra om förlåtelse efter att dom varit för elaka mot varandra i dom senaste avsnitten. Dom pratar också om hur man går vidare efter man bett varandra om förlåtelse och hur allt vi gör lämnar avtryck på människor och världen runtomkring oss. 

Dagens ord: Avtryck


#100 063 Om Etiopien, avtal och hämnd

Idag måste Gabriel be Åsskar om förlåt för något som hände förra veckan, men Åsskar vill helst hämnas. Sen berättar Gabriel om Etiopien, olika språk och vem som fick Nobels fredspris. Dessutom förklarar dom ordet "avtal" och Åsskar kommer med tidernas bästa (??) affärsidé!

Dagens ord: Avtal


#100 062 Om snor och fördomar

Gabriel är snuvig och Åsskar förklarar varför det är bra att människors näsor fylls med snor när dom är förkylda! Sen förklarar Gabriel hur det egentligen fungerar... Ett superförslag i frågelådan gör att Åsskar får nya älsklingssaker i dagens avsnitt och Gabriel bemöter konstruktiv kritik som kommit in och passar på att förklara fördomar. 

Dagens ord: snor, fördomar, stereotyper


#100 061 Med samvete men utan el

Gabri(el) berättar om strömavbrottet i hans lägenhet och Åsskar letar inspiration från andra poddar. Dessutom förklarar dom ordet samvete och diskuterar hur våra olika bakgrunder kan ställa till med problem när vi umgås med människor. Dessutom är Rolia Pia och Funny Fanny tillbaka och svarar på kluriga frågor!

Dagens ord: Samvete