Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

51-60

Här kan du lyssna på avsnitt 51-60 av Kylskåpsradion!

#100 060 OBS OBS OBS FRÅGEAVSNITT!!!

OBS! Nytt avsnitt ute nu. OBS! Gabriel är inte inlåst i kylskåpet. OBS! Gabriel och Åsskar försöker slå världsrekord. OBS! Dom läser upp massa skämt. OBS! Åsskar löser ett av världens stora dilemman. OBS! Dom förklarar obs. 

Dagens ord: OBS


AVSNITT #100 059 Det stora gurkaglassavsnittet!!

ÄNTLIGEN är det dags för Åsskars stora gurkaglassavsnitt!! Han gör sig av med Gabriel och pratar om gurkaglass HEEEELA avsnittet!!! Han svarar på massa frågor, berättar sitt speciella gurkaglass-recept, sjunger sin nya låt "Kärlek i en kartong", berättar om nya spel och massa annat. Detta får ni inte missa!! 

Dagens ord: Gurkaglass (vad annars?!)


AVSNITT #100 058 Om positiv och negativ atmosfär

I dagens avsnitt pratar Gabriel om att det kan vara lika viktigt HUR man säger något som VAD man säger och att vi var och en bidrar till att skapa en positiv eller negativ atmosfär. Åsskar hittar på ett nytt ord och sjunger en ny sång, dessutom svarar dom tillsammans på maaaassa frågor som kommit in om Kylskåpsradion. 

Dagens ord: atmosfär, chilla, kylskåpa


AVSNITT #100 057 ÄR jag misslyckad eller HAR jag misslyckats?

Dagens avsnitt börjar med att Åsskar aldrig vill vakna och han är så trött att han inte vill gå till skolan. Lite senare får Gabriel dock veta att det finns en annan anledning till att han vill vara hemma också... I avsnittet diskuterar Gabriel och Åsskar vad man kan göra och tänka när man mår dåligt i skolan och dom tar till och med hjälp av två experter för att få svar på några kluriga frågor från lyssnarna.

Gabriel förklarar vad identitet betyder och hur det är bra att tänka när man misslyckas med något.

Dagens ord: Identitet


AVSNITT #100 056 Om Malala och hur skolan kan förändra världen

I ett extra långt avsnitt berättar Åsskar om hur det var att komma tillbaka till skolan efter sommarlovet och vad han har för mål med trean! På tips från lyssnarna berättar Gabriel om en historisk person, som även hon har med skolan att göra. Dessutom berättar Gabriel om vilka som är världens största länder, Åsskar ställer fyra djurgåtor och dom pratar om hur vi var och en kan vara superhjältar i skolan VARJE DAG!

Ett avsnitt du verkligen inte får missa!!!

Dagens ord: Analfabet


AVSNITT #100 055 Åsskar sjunger Old Town Road och Gabriel förklarar ångest. FRÅGEAVSNITT

Det är dags för ännu ett frågeavsnitt, denna gången fyllt av massa roliga sånger! Åsskar spelar gitarr, Gabriel (??) rapar och Åsskar sjunger Old Town Road! FÅR INTE MISSAS!!

Dessutom förklarar Gabriel vad ångest är för något och dom räknar ut hur långt man hinner köra på en vecka!

Dagens ord: Ångest


AVSNITT #100 054 Vad betyder håna? FRÅGEAVSNITT

I dagens avsnitt ger sig Gabriel direkt in på att börja svara på massa frågor, meeeeen Åsskar stör honom ganska mycket... Tillslut hinner dom ändå svara på massa frågor i ett extra FRÅGEAVSNITT! Dessutom förklarar dom vad det betyder att "håna", Åsskar hittar på en egen gåta och Gabriel berättar vad man inte bör göra samtidigt som man duschar. 

Dagens ord: Håna


AVSNITT #100 053 Om ebola och dansk is

ÄNTLIGEN ett nytt avsnitt av Kylskåpsradion efter Gabriels sjukdom. Åsskar är sur på Gabriel för att det inte blev något avsnitt förra veckan, men Gabriel berättar om att det inte är snällt att vara arg på en person som är sjuk för det är inte den personens fel! 

Senare i programmet diskuterar dom is i Danmark, ord som har två olika betydelser och vad Åsskar tycker att glass borde heta istället. Dessutom berättar dom vad ebola är för något och vad man kan göra när man läser hemska nyheter som gör en orolig och rädd. 

Dagens ord: Ebola


AVSNITT #100 052 Om månlandningen och konspirationsteorier

I helgen var det 50 årsjubileum för en av mänsklighetens största händelser: månlandningen! Vad hände? Hur gick det till? Och är allt egentligen fejk? Det diskuterar Gabriel och Åsskar i dagens avsnitt och förklarar vad en konspirationsteori är för något. 

Dessutom får du höra när Åsskar sjunger en dansbandslåt om att ha sommarlov! Haha

Dagens ord: Konspirationsteori


AVSNITT #100 051 Om förkylning, valar och tillbakablickar

Gabriels förkylning ger inte med sig och han tvingas hosta sig igenom dagens inspelning. Därför fylls delar av avsnittet med höjdpunkter från tidigare avsnitt av Kylskåpsradion och du får höra några av de roligaste och intressantaste delarna av podden! Dessutom påstår Åsskar att Gabriel varit en fisk, men det kan väl inte stämma?!