Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

41-50

Här kan du lyssna på avsnitt 41-50 av Kylskåpsradion!

AVSNITT #100 050 Julisånger, drömmar och tappad röst. FRÅGEAVSNITT

Nu kommer ännu ett FRÅGEAVSNITT där Åsskar och Gabriel försöker slå sitt eget världsrekord! Programmet börjar dessutom med att Åsskar skrivit massa julisånger och allt avslutas med tidernas voice crack när Gabriel nästan tappar rösten. Däremellan finns självklart dagens ord, dagens skämt, veckans reflektion och mycket mycket annat. 

Dagens ord: Q&A och FAQ


AVSNITT #100 049 Avsnittet utan gurkaglass

I dagens avsnitt har Gabriel fått ett tips om hur han kan busa med Åsskar och hämnas för allt taskigt Åsskar gjort det senaste. Samtalet går vidare om just hämnd, konsekvenser och förlåtelse. Dessutom berättar Gabriel om Almedalsveckan, förklarar vad en vision är för något och tillsammans går dom igenom topplistorna på spelen! 

Dagens ord: Konsekvenser och vision


AVSNITT #100 048 Om migration och Gabriels stora nyheter

Vilken födelsedag!!?! Eller, hur säger man det egentligen? Och vad har Gabriel för stora nyheter att berätta? Och vad är det egentligen han tappat ner i toaletten??!? Många frågor besvaras i detta avsnitt, något du verkligen inte får missa!!

Dagens ord: Migration


AVSNITT #100 047 Kylskåpsradions jubileumsavsnitt!

Den 18e juni fyller Kylskåpsradion ett år!!!! Helt otroligt, lyssna på avsnittet och fira tillsammans med oss! Gabriel och Åsskar följer lyssnarnas önskningar och sjunger nyskrivna sånger och tacktal, säger massa skämt och Åsskar blir på något konstigt sätt kung?!

TACK FÖR ATT NI FÖLJT OSS FÖRSTA ÅRET! NU DRAR VI IGÅNG ETT NYTT SUPERSPÄNNANDE ÅR TILLSAMMANS. 

Dagens ord: Jubileum


AVSNITT #100 046 Varför firar vi nationaldag och hur många tappar mobilen i toaletten?

Hur många är det varje dag som tappar sin mobil i toaletten? Det försöker Gabriel och Åsskar räkna ut i dagens avsnitt! Dessutom berättar dom om varför Sverige, och andra länder, firar nationaldag. Gabriel testars Åsskar kunskap i nationalsånger och Åsskar berättar en sjukt rolig historia. 

Dagens ord: Nostalgi


AVSNITT #100 045 FRÅGEAVSNITT

Avsnitt 100 045 innebär att det är dags för fr...anska gäster? Frå...nvarande personligheter?! NEJ! FRÅGEAVSNITT SÅKLART!!! Lyssna för att få veta om Åsskar har kräkts någon gång, vad gurkaglass heter på finska, vad Gabriel gör på fritiden och om han helst skulle äta hundbajs eller kattbajs.... Dessutom förklarar Åsskar och Gabriel ordet OMTANKE och läser upp lyssnarnas tips på vad ni gör om ni blir dåligt behandlade. 

Men den största frågan är: SLÅR DOM NYTT REKORD IDAG?!

Dagens ord: Omtanke


AVSNITT #100 044 SÅNGAVSNITT

"VM-låten", "Gråtlåt", "Kylskåpsslang", #BackToSkolan, "Åsskar rappar" och ALLA andra sånger vi sjungit i podden är samlade i dagens avsnitt!! Dessutom förklarar Gabriel vad takt och tempo är och hur sånger är uppbyggda. 

Värm upp stämbanden och sjung med i Kylskåpsradions första SÅNGAVSNITT!! 

Dagens ord: Takt


AVSNITT #100 043 Vad är EU? (och uttalas det egentligen eeeeewh?)

I dagens avsnitt läser (misstolkar) Åsskar massa intressanta nyheter! Bland annat om helgens EU-val, som han uttalar "eeeeewh". När han får veta att det är fel har han sitt eget val där Gabriel måste välja på massa äckliga saker! Mycket roligare... Sen förklarar Gabriel vad EU egentligen är och varför det kom till.

Dessutom svarar Gabriel och Åsskar på frågor och läser upp hälsningar.  Ett extra långt och superbra avsnitt!

Dagens ord: Union


AVSNITT #100 042 Om Marie Sklodowska-Curie (och Åsskars rapar)

I dagens avsnitt släpper Åsskar tidernas tyngsta rap! Och tyngsta rap.... Dessutom är det för fösta gången ett avsnitt om en historisk person och först ut är ingen mindre än Marie Sklodowska-Curie! Marie har varit först med många saker, bland annat var hon den första kvinnan som fick ett Nobelpris (1903) och fram till idag ör hon den enda personen som vunnit Nobelpris i två olika vetenskapliga kategorier: fysik OCH kemi!! I avsnittet förklarar Gabriel vad fysik är för något och vad som gjorde Maries forskning så speciell. Men berättelsen om Marie Sklodowska-Curie handlar om så mycket mer än bara vetenskap, lyssna så får du höra!! 

Dagens ord: Fysik


AVSNITT #100 041 Jag blir ignorerad, vad ska jag göra?

Dagens avsnitt bjuder som alltid på både massa skratt och allvar! Åsskar berättar varför han ÄLSKAR måndagar, vad som är hans favoritsport och varför han inte gillar chokladglass. Gabriel förklarar vad "ignorera" betyder och hur man ska tänka om man känner sig dåligt behandlad. Dessutom kommer Åsskar med förslag på massa roliga filmer han vill spela in. 

Dagens ord: Ignorera