Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

31-40

Här kan du lyssna på avsnitt 31-40 av Kylskåpsradion!

AVSNITT #100 040 Vad heter gurkaglass på latin? (FRÅGEAVSNITT)

Äntligen ett nytt frågeavsnitt med maaaaassa spännande, roliga och intressanta frågor från er lyssnare! Gabriel och Åsskar pratar om fotbollsspelare, olika länders tideräkning, latin, Caesar och mycket annat! Dessutom diskuterar dom olikheter och att annorlunda inte är samma sak som konstigt.

Dagens ord: PS (och cucumis crepito)


AVSNITT #100 039 Om apartheid, Sydafrika och rasism med Clive Adams

Idag har Kylskåpsradion ännu en SUUUUUUUPERSPÄNNANDE gäst, nämligen Clive Adams som är uppvuxen i Sydafrika och berättar om hur det var att leva i ett land där det stod i lagen att alla människor inte är lika mycket värda. Men varför säger Clive att han inte tycker Åsskar är rolig?! Lyssna NUUUUUU!!!!

Dagens ord: Apartheid


AVSNITT #100 038 Om påsk, nåd och förlåtelse

Vem var det som korsfäste påskharen? Vad är Åsskars bästa tips för att gömma påskäggen? Vad betyder egentligen långfredagen? Det och mycket annat ger Gabriel och Åsskar svar på i dagens påskspecial! Dessutom pratar dom om nåd och förlåtelse och introducerar en ny del i podden: "Veckans reflektion"

Dagens ord: Nåd


AVSNITT #100 037 Om kritik, diskussioner och respekt

Dagens avsnitt börjar med att Åsskar sover! Men Gabriel har en väldigt bra taktik för att han ska vakna snabbt... I programmet svarar dom på flera frågor, bemöter kritik som har kommit in mot Gabriel och förklarar varför det är viktigt med diskussioner och att lyssna på varandra. 

Dagens ord: Diskutera


AVSNITT #100 036 Om aprilskämt, sommartid och miljö

APRIL APRIL!!!!! Som ni kanske förstod av Åsskars viskande i det korta avsnittet så var allt bara ett aprilskämt!! Självklart kommer det ett avsnitt som vanligt idag, hoppas ni gillar det!!

I avsnittet pratar Gabriel och Åsskar om aprilskämt, vad det innebär att vi bytt till sommartid, samt svarar på frågan: "Vad betyder miljövänligt?"

Dagens ord: Miljövänligt


APRILSKÄMT: Inget nytt avsnitt

Tyvärr, tyvärr, tyvärr kommer inget nytt avsnitt som vanligt idag, måndagen den 1 april. Gabriel har, eeeeeeeh, ätit chokladglass och spytt hundratusen gånger. Därför kan han inte vara med och spela in.... Typ. Men jag ska gömma all chokladglass så att vi kan höras som vanligt igen nästa vecka! Glad 1a april!

/Åsskar


AVSNITT #100 035 Vad är en eldsjäl? (FRÅGEAVSNITT)

Som alla vet är vart femte avsnitt FRÅGEAVSNITT och så är det även denna gång!! I avsnittet försöker Gabriel och Åsskar slå sitt tidigare rekord i "Frågor på fem minuter" och svarar på den kluriga frågan om Åsskar har några föräldrar?!

I dagens ord pratar dom om vad en eldsjäl är och vad det betyder att "brinna för något". Det handlar inte om att man får tända eld på sina vänner, som Åsskar tror... Lyssna så får du veta vad det betyder! 

Dagens ord: Eldsjäl


AVSNITT #100 034 Åsskar blir kränkt

Dagens avsnitt spelas in på ett hotell för Gabriel och Åsskar är på resande fot! Åsskar har ett förslag om hur han ska piffa upp staden lite och Gabriel berättar om vad en kränkning är för något. Lyssna så får du höra vart dom befinner sig!!

Dagens ord: Kränkning och sannolikhet


AVSNITT #100 033 Om cancer med Ahmed Jalal, del 2

I dagens avsnitt fortsätter intervjun med Ahmed som berättar vad som var viktigast för honom när han var sjuk. Han förklarar vad han lärt sig om vänskap och hur man kan vara en bra vän till någon som är sjuk eller går igenom något jobbigt. Superviktiga saker att lära sig!! 

Förutom andra delen av intervjun har såklart Gabriel och Åsskar dagens ord, dagens skämt och svarar dessutom på flera frågor! 

Dagens ord: Närvaro


AVSNITT #100 032 Om cancer med Ahmed Jalal, del 1

Idag är ännu en SUPERSPÄNNANDE gäst med i Kylskåpsradion, nämligen Ahmed Jalal. Han är föreläsare på organisationen Ung Cancer och drabbades själv av sjukdomen för tre år sedan. I dagens avsnitt berättar han om cancer, hur han blev sjuk, behandling på sjukhuset, hur han hanterar jobbiga känslor m.m

Vi förklarar också vad celler är och hur mycket bättre sjukvården blir på att bota cancer, hela tiden! Åsskar ger även en gåva till Barncancerfonden för att fortsätta hjälpa forskningen framåt. 

Dagens ord: Celler


AVSNITT #100 031 Om Åsskars gala och människovärde

Inatt var det Åsskarsgalan! Eller jag menar Oscarsgalan. Som Åsskar tror handlar om honom, men när han får veta att den inte gör det bestämmer han sig för att skapa en egen gala där alla i hela världen är inbjudna! Han upptäcker dock att det är ganska svårt att få dit allihop... 

I avsnittet förklarar Åsskar och Gabriel även människovärde och att vi var och en har rätt att bli behandlade, accepterade och älskade så som vi är!

Dagens ord: Människovärde