Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

241-250

Här kan du lyssna på avsnitt 241-250 av Kylskåpsradion!

#100 250 Om rädslor, självkörande kylskåp och husdjur som dött

Efter den nya glassen Gurkis kommer nu ännu en nyhet som gör 2022 till det bästa året i Åsskars liv. Gabriel berättar om självkörande kylskåpsrobotar som levererar mat från restauranger och Åsskar beskriver sina drömmar om en värld full av kylskåp. Därefter pratar dom om rädsla, oro och ångest. Om varför vi blir rädda och när vi istället kan tänka att det är som gurkor som bränns i brödrosten. Dessutom svarar dom på inlägg om spöken och om husdjur som dött. 

Dagens ord: rädsla, sekularisering


#100 249 Om giftig choklad och ensamhet i skolan #gurkaglass

Hur är Åsskar i klassrummet? Hur kommer han ihåg vissa saker men inte andra? Har han egentligen en gurkahjärna? Det är några av frågorna som besvaras i dagens avsnitt! Gabriel och Åsskar pratar även om ensamhet i skolan, att bli utesluten av kompisar, att Åsskar inte kan få jobb och varför choklad faktiskt är giftigt (för djur). Dessutom fastnar Åsskar i att säga hashtag igen... 

Dagens ord: teobromin


#100 248 Om spott på TV, uppoffringar och att långsammast vinner

Åsskar tycker att Gabriel är äcklig som tycker om att titta på OS, men varför det? Och vilka hejar Åsskar egentligen på? Det diskuterar dom i dagens avsnitt. Dom pratar även om dom tokiga reglerna på Åsskar-spelen och varför det behövs en "bajsa på sig"-count. Därefter förklarar Gabriel vad en uppoffring är och varför det är viktigt att hitta en bra balans i livet. 

Dessutom läser dom upp flera inlägg om mobbning och utsatthet, och berättar om vad det innebär att coronarestriktionerna tas bort på onsdag. 

Dagens ord: uppoffring 


#100 247 GURKIS ÄR HÄR #goals

Något otroligt har hänt och Åsskar kan knappt tro att det är sant! Kanske kan Kylskåpsradion läggas ner nu, det stora målet är nått! Men betyder det att Åsskar inte kommer vara rolig längre?! Lyssna på avsnittet för att få höra om dom otroliga nyheterna Gabriel berättar om! 

Dessutom försöker Åsskar och Gabriel slå världsrekord i 10 minuter frågor när dom läser upp inlägg om Åsskars släktingar, svordomar, enhjuling, brand på skolan, starka känslor och mycket annat. Dom pratar även om OS i Peking och coronakarantän, samt läser upp ett citat av C.S Lewis. 

Dagens ord: Gurkis


#100 246 Om världens tokigaste glass, Tjernobylkatastrofen och varför alla säger 100 000

Dagens avsnitt börjar med att Gabriel firar Sveriges EM-guld, men Åsskar erkänner att han hejade på ett annat lag. Därefter berättar Gabriel om energi, Einstein, atombomber, kärnkraft, radioaktivitet och en hundratusen år lång slutförvaring. Åsskar beatboxar och visar hur han tycker att Ekots nyhetssändningar borde låta. Dessutom presenterar dom vinnaren i omröstningen om VÄRLDENS TOKIGASTE GLASS!! 

Dagens ord: radioaktivitet, kärnkraft 


#100 245 The Refrigeradio with Aweskar and Gabriel. GURQA

Gabriel och Åsskar diskuterar vad Kylskåpsradion (och Åsskar) skulle heta på engelska. Åsskar fortsätter sedan att prata någon form av engelska under hela avsnittet, medan Gabriel läser upp massor av lyssnarnas inlägg. Dom pratar om föräldrar som är elaka och skriker, läskiga filmer, svordomar, översvämningar i Etiopien, gurkastaden och vad global betyder. Dom pratar även om förintelsens minnesdag och vad vi kan lära oss av historien. 

Dagens ord: global 


#100 244 Gabriel räknar osynliga kylskåp

Åsskar spelar Gabriel ett spratt när han låtsas representera gurkaglass-lotteriet och ställer sju kluriga frågor till Gabriel. Priset blir inte riktigt vad han hade önskat... Därefter genomför dom utmaningen "10 minuter frågor" och fortsätter att läsa upp massor av lyssnarnas inlägg. Det handlar om corona, rymden, nyfödda bebisar, saknad, kompisar som retas, gurkaglass och mycket annat. Dessutom pratar dom om valet i Finland i "Vad händer och fötter" 

Dagens ord: koncis, välfärd

RÖSTA PÅ VÄRLDENS TOKIGASTE GLASS: https://forms.gle/2MCJpaKKGzyuk9Ea9


#100 243 ÅSSKAR FYLLER 10 ÅR PÅ RIKTIGT!!!

Det är Åsskars födelsedag och han inleder avsnittet med att försöka överraska.... sig själv?! Det går ju inte så bra... Därefter visar Gabriel honom lyssnarnas fantastiska ritningar av vandrande kylskåp, dom läser upp mängder av hälsningar, pratar om att det är viktigt att se och uppmärksamma andra människor, samt att säga tack när något har gjort något snällt mot en. Dom har även med extra många skämt, sjunger flera sånger, berättar om den första lyckade transplantationen av ett grishjärta och så hittar Åsskar på lite nya ordspråk. 

TACK FÖR ALLA FINA HÄLSNINGAR!

Dagens ord: transplantation, uppmärksamma


#100 242 Om Taiwan

Det är dags för en ny omröstning och Gabriel läser upp alla lyssnarnas förslag på världens tokigaste glass! I "Vad händer och fötter" berättar han även om falska, skrämmande videor om krig mot Ryssland som sprids på TikTok och situationen med omikron-varianten av coronaviruset. 

Därefter är det dags att åka till dagens land: TAIWAN! Det handlar om kinesiska inbördeskriget, stinkande tofu, snubbel-tea, världens snabbaste hissar och mycket annat. 

RÖSTA PÅ VÄRLDENS TOKIGASTE GLASS: https://forms.gle/ZfKSdv78Fizr134q7


#100 241 Om överkänslighet, att sticka ut och resultatet i KOMEDI-HIHI-FESTIVALEN

Åsskar har läst igenom alternativen i KOMEDIFESTIVALEN igen och kan inte sluta skratta. Spänningen är stor när den värdiga vinnaren i omröstningen läses upp! Därefter pratar Gabriel och Åsskar om att sticka ut och känna sig annorlunda. Dom diskuterar att det inte finns något som är "normalt" och svarar på lyssnarnas frågor och inlägg om ämnet. Dom läser även upp ett inlägg som handlar om överkänslighet, Gabriel förklarar vad det är för något och ger flera bra tips på vad man kan göra om man är överkänslig, eller går igenom en väldigt känslosam period. 

Dagens ord: överkänslighet