Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

231-240

Här kan du lyssna på avsnitt 231-240 av Kylskåpsradion!

#100 240 Första avsnittet år hundratusentvåtjugotre....två.... tjugo....nåt. FRÅGEAVSNITT

Det är dags för årets första avsnitt, och det tar lång tid för Åsskar att komma fram till vilket år det egentligen är... Tillslut hjälper Gabriel honom och dom drar igång ett frågeavsnitt där dom försöker sätta ett så bra rekord som möjligt på 10 minuter frågor! Dom pratar om bicicletas, varför Åsskar ogillar tomater, dinosauriesjukdomar, Gabriels alla flyttar, mellannamn och skolturnéer. Dom läser även upp inlägg om kompisar som retas, sjuka släktingar, att hitta sin plats och att bry sig om varandra.


#100 239 Nyårsspecial och KOMEDIFESTIVAL

ÄNTLIGEN NYÅRSAFTON!! Gabriel och Åsskar tittar tillbaka på året som gått (HUH!) och lyssnar på några av de bästa godbitarna ur Kylskåpsradion. Åsskar berättar om alla vandrande grejer han tänkt uppfinna under 2022 och Gabriel läser upp inlägg från lyssnarna. Dessutom presenterar dom de 12 alternativen i KOMEDIFESTIVALEN ÅR 2021!

Rösta här på vilket skämt du tycker är årets roligaste: https://forms.gle/ygojo28ac4YjNi2MA

TACK FÖR ATT DU HAR LYSSNAT PÅ KYLSKÅPSRADION I ÅR! DU ÄR BÄST I TEST! 

Dagens ord: självkänsla


#100 238 Om lyssnarkartan och gurkakaka. Varför det?

Åsskar inleder avsnittet på egen hand med en omskriven text till sången Hakuna matata. Han får också ett tokigt förslag från en lyssnare och börjar ifrågasätta allt Gabriel säger. Tillsammans diskuterar dom om renar kan prutta, varför katter är rädda för ormar och lär sig vad kylskåp heter på koreanska. Dom svarar på lyssnarfrågor om mens, dåliga dagar och oro, och berättar om Sveriges första kvinnliga statsminister. 

Dagens ord: budget

HÄR KAN DU SE LYSSNARKARTAN:

https://www.mapcustomizer.com/map/Kylskapsradions-lyssnare


#100 237 Om betygspress, världsrekord och elefantsnorvatten

Åsskar och Gabriel läser upp lyssnarnas inlägg om massor av tokiga glassmaker och pratar om hur elefanter dricker snorvatten. Dom berättar om vad Åsskars klass heter, Gabriels favoritmat och hur man kan tänka om man känner stor press på sig själv, till exempel i skolan. Dessutom ger Åsskar ett tokigt tips på vad man kan göra när allt känns hopplöst. 

Dagens ord: lever


#100 236 Om årets julkalender och konventioner

Äntligen kommer svaret på frågan alla undrar över: HUR BLIR DET MED ÅRETS JULKALENDER? Gabriel berättar om situationen och Åsskar får lite panik innan glädjen fyller honom. Därefter pratar dom om vad som händer (och fötter): de förklarar vad COP26 är för något och hur det gick med avtalet, om statsministeromröstningen i Sverige och lastbilen som exploderade. De pratar även om barnkonventionen, brandfiltar och att det är viktigt att samarbete. Dessutom bevisar Åsskar att bebisar älskar gurkaglass. 

Dagens ord: konvention


#100 235 Om Åsskars försvarsteknik och att vara efterklok

Gabriel läser upp lyssnarnas tokigaste glass-smaker och Åsskar förklarar sin egen tolkning av klockan. Därefter snackar dom om cykelsemester på hjullovet och att det är lätt att vara efterklok. Åsskar ger även tips om bästa sättet för fotbollsspelare att försvara sig och Gabriel förklarar hur 9 personer kan få plats under ett paraply utan att bli blöta. Dessutom pratar dom om att ringa till BRIS. 

BRIS telefonnummer: 116 111 

Hemsida: www.bris.se

Dagens ord: efterklok


#100 234 Om kylskåpsglass och 7 tips för att klara svåra utmaningar

Åsskar ska berätta om vilka glass-smaker han tycker om, förutom gurkaglass, och till Gabriels stora förvåning har han en ny glassfavorit att berätta om! Han förbereder även en omröstning om världens tokigaste glass. Därefter berättar Gabriel 7 användbara tips för att klara svåra utmaningar och läser upp lyssnarnas inlägg om olika misstag i podden. Dessutom drar Åsskars sin minnesramsa för fyrans gångertabell. 

Dagens ord: utmaningar


#100 233 Om janualiska klurifaxkungen som är gurkatarian

Åsskar har klarat utmaningen! Men var det verkligen den utmaningen Gabriel menade? Och har han fuskat, eller bara varit väldigt klurifaxig? Det är upp till var och en att avgöra... I alla fall läser dom tillsammans upp lyssnarnas inlägg om olika utmaningar, räknar ord i #backtoskolan, skojar om spöken och pratar om tandläkare. Dessutom kommer Åsskar fram till att han är gurkatarian. 

Dagens ord: genialiskt, vegetarian


#100 232 Om Junko Tabei och Mount Everest

Äntligen är det dags för en ny, superspännande berättelse om en historisk person, nämligen bergsbestigaren Junko Tabei! Dessutom innehåller avsnittet massor av fakta om Mount Everest, Himalaya och andra höga berg. Åsskar deklarerar även sin kärlek till kladdiga kladdkakor och berättar varför han tycker atmosfären är fruktansvärd, medan Gabriel pratar om tunn luft och fördomar. 

Dagens ord: tunn luft, atmosfär


#100 231 Om Alla helgons dag och Treriksröset

Åsskar tycker det blir mörkt tidigt, men just idag har det en naturlig förklaring. Dock diskuterar han och Gabriel skillnaderna i dagsljus mellan södra och norra Sverige, och tar reda på hur långt Sverige egentligen är. Dessutom oroar sig Åsskar över solens eventuella utbrändhet.

Därefter pratar dom om Alla helgons dag! Vad är ett helgon? Hur firas Alla helgons dag? Är det samma sak som Halloween? Gabriel läser upp inlägg från lyssnarna om döden och tillsammans diskuterar dom hopp och tro. 

Dagens ord: Treriksröset, kontraktsanställningsålderstillägsklassföljsamhet