Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

221-230

Här kan du lyssna på avsnitt 221-230 av Kylskåpsradion!

#100 230 Tipspromenad och kylskåpshjärtan

Åsskar berättar om ett av sina största problem och hur lyssnarna hjälper honom med det. Han förklarar även hur Gabriel kan gå på vatten, hoppa över tre meter högt och springa i hundra kilometer i timmen. Men hur?! 

Därefter är det dags för tipspromenad! Hundratusen möjliga poäng på 10 frågor om kluriga ord, länder, historiska personer och Åsskars tokigheter. Lyssna och se hur många poäng du får! Dessutom pratar Gabriel och Åsskar om mobbning, regnkläder och kylskåpshjärtan: en plats där vi kan spara alla snälla ord och kommentarer och njuta av under lång tid. 

Dagens ord: kylskåpshjärta


#100 229 Om Åsskars godnattsång och en timma i present

Gabriel är trött men kan glädja sig åt att få en extra timma i present på söndag. Åsskar erbjuder sig även att hjälpa honom med läxorna, men det är inte lika uppskattat... Tillsammans lär dom sig mongoliska och svarar på lyssnarnas frågor om skolan och puberteten. Dessutom sjunger Åsskar en godnattsång med ett oväntat slut. 

Dagens ord: vintertid


#100 228 Om Åsskar som grävande journalist, R.I.P och vaccin som målvaktstränare

Åsskar har blivit inspirerad till att börja gräva, men har tolkat rollen som grävande journalist lite annorlunda än de flesta andra. Dock har han redan flera nyhets-scoop att berätta om! Gabriel å sin sida berättar om mordet på Einár och förklarar vad förkortningen R.I.P betyder, och tillsammans diskuterar dom om hur vi kan tänka för att få mer frid inombords. Dessutom försöker dom reda ut oklarheter runt vem som egentligen uppfann kylskåpet och förklarar hur vaccin fungerar. 

Dagens ord: R.I.P, vaccin


#100 227 Gabriel och Åsskar lyssnar på lyssnarna

Åssk...e prankar Gabriel med en klurifaxig fråga, Åsskar erkänner att han inte kan svälja och en första låt med lyssnarnas gurkaglass-inspelningar spelas upp! Gabriel och Åsskar lyssnar på fler inlägg om error, apelsinslush och dinosaurieljud, dessutom lyssnar dom tillbaka på berättelsen om kloke Hans. Och så blir det massor av skämt såklart!

Dagens ord: error


#100 226 Om Sydkorea

Oj, oj, oj, oj, oj, oj, säger Åsskar när han får veta vad oj betyder på koreanska! Han får även lära sig om sponge candy, bibimbap, k-pop, kimchi, e-sport, won och mycket annat. Gabriel berättar om koreakriget och gränsen mellan Nord- och Sydkorea och Åsskar drar massor av ko-skämt. Dessutom spelar dom upp flera lyssnarinlägg och kommer med nya sångidéer! 

Dagens ord: uppskattar


#100 225 Om ensamhet och pitch shifters

Åsskar vill spela in hela avsnittet baklänges men Gabriel har lite andra förslag på vad dom bör göra. Tillsammans tar dom sig igenom, ett stundtals väääääldiiiigt lååååååångsaaaaaamt avsnitt, och svarar på lyssnarnas inlägg om fails, ensamhet, gurkajuice, minecraft-kylskåp och mycket annat. Gabriel läser upp skämt om världens farligaste djur medan Åsskar joddlar, och dessutom läser dom fel i manus. 

Dagens ord: joddla, falsett, pitch shifter


#100 224 Om Maria Ressa, Dmitry Muratov och Nobels fredspris

Årets fredspristagare är presenterade och Gabriel och Åsskar berättar historierna om Maria Ressa och Dmitry Muratov! Dom berättar om journalisters viktiga, och ibland farliga, jobb. Dom förklarar orden yttrandefrihet och tryckfrihet, samt vad en journalist egentligen gräver för något och varför det var viktigt att ge priset till Maria och Dmitry just i år. Dom pratar även om världens folktätaste stad och Åsskars gurkaglass-café! 

Dagens ord: journalist


#100 223 Om smarta kylskåp och diskriminerande uttryck

Gabriel har spännande nyheter att berätta, men Åsskar tycker att dom egentligen borde kallas nysaker. Dom diskuterar smarta kylskåp, vilka förbättringar Åsskar vill lägga till och varför han egentligen inte behöver ett smart kylskåp. 

Därefter pratar dom om ord och uttryck som andra kan bli sårade av och att det är viktigt att vi lyssnar på varandra och respekterar varandra. Åsskar tipsar även om vad man kan göra när man fryser och läser upp alla topplistorna till spelen! 

Dagens ord: n-ordet


#100 222 Om papegojor och Åsskars körkort

Åsskar försöker köra bil, men får han verkligen göra det? Och finns det bilar som går att köra om man inte kan röra på benen? Gabriel förklarar vad en förlamning är för något och hur nervsystemet fungerar. Därefter pratar Åsskar och Gabriel om dagens djur: PAPEGOJOR! Hur stora är dom? Hur många finns det? Hur kan dom prata?! Dessutom berättar Åsskar om varför han drömmer om att bli en hårdrockssjungande taxichafför! 

Dagens ord: nerver, förlamning


#100 221 Om hot via internet och Åsskars åldrande

Åsskar oroas över sitt åldrande och ger Gabriel ett nytt namn. Dom diskuterar hur avsnitten kan börja, vilka instrument Åsskar kan spela, vilka djur som får kallas husdjur och vad det kallas att göra gurkaglass. Dom pratar även om faran med elektricitet och vatten, att alla människor är bäst i test och vad man kan göra om man blir hotad via ett spel eller en app. 

Dagens ord: kreativitet