Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

201-210

Här kan du lyssna på avsnitt 201-210 av Kylskåpsradion!

#100 210 Om att det som var omöjligt kan bli möjligt. FRÅGEAVSNITT

Dagens avsnitt spelas in på en lite ovanlig plats, vilket får Åsskar att drömma sig bort till en värld fylld av vandrande och rullande kylskåp! Det låter otroligt, men för hundratals år sedan var videosamtal och rymdraketer också otroliga. Det som en gång var omöjligt är idag möjligt. 

Avsnittet fortsätter med massor av frågor och inlägg om alltifrån coronavaccin till Åsskars kusiner, minecraft, gamla morföräldrar och att bli oskyldigt dömd. Gabriel läser upp skämt och Åsskar inser att tomater visst kan vara vackra, innan dom är mogna. 

Dagens ord: biverkningar


#100 209 Om klämda fingrar, operationer och Åsskar-fritids

Åsskar vaknar upp med panik för att det är något fel på kylskåpet! I det efterföljande kaoset drabbas han av dubbla olyckor och måste sy ihop sitt finger. Gabriel berättar om vad operationer är för något och vad en kirurg gör, medan Åsskar levererar imponerande sånginsatser. Tillsammans pratar de om hip hop, känslor och en fisk i Amazonfloden, samt fritids på Nya Zeeland, som heter Oscar!

Dagens ord: operera


#100 208 Om lodjur, gurkabassänger och Åsskars hemligheter

Åsskar har en ny dröm: att snorkla i en gurkabassäng! Men var finns det egentligen såna? Och är inte Åsskar allergisk mot vatten?! Lyssna på avsnittet så får du en förklaring.

Efter snorklingsdiskussionen så är det dags för dagens djur! Gabriel berättar om hur stora lodjur är, vart dom bor, vad dom äter och varför det låter som dom är lyxiga. Åsskar förundras över lodjurens förmåga att prata MED ÖRONEN och reflekterar över att det är coolt att vi alla människor är olika. Innan avsnittet är slut avslöjar Åsskar dessutom sina fem största hemligheter!!

Dagens ord: hemligheter


#100 207 Om gurkarekord, distraktioner och rasistiskt näthat efter EM-finalen

Åsskar och Gabriel skriver in sina första rekord i Gurkis rekordbok och Åsskar utmanar alla lyssnare att hitta på sina egna klurifaxiga rekord! Senare i avsnittet handlar dagens ord om distraktioner och dagens "Vad händer och fötter" handlar om flygkraschen i Örebro samt finalen i fotbolls-EM. Gabriel berättar om hur det gick i matchen samt om de fruktansvärda, rasistiska kommentarerna som skrivits till de engelska spelarna efter straffläggningen, och att det är viktigt att vi var och en står upp mot rasismen. 

Dagens ord: distraherad 


#100 206 Om Robert Wadlow och tokiga världsrekord

Det är dags för ett riktigt världsrekordavsnitt! Åsskar drömmer om Gurkis rekordbok och minns tillbaka på sitt skämtrekord, Gabriel berättar om tokiga världsrekord och om tidernas längsta människa: Robert Wadlow. Hur lång var han egentligen och varför blev han så lång? 

De berättar även om världshistoriens mest lästa bok, växter som knackar på dörren och varför det är viktigt att tvätta sår noggrant. 

Dagens ord: inofficiellt


#100 205 Om meningslöshet, världens längsta namn och Åsskars likheter med Kalle Anka. FRÅGEAVSNITT

Åsskar försöker räkna ut hur lång tid det tar att säga namnen på alla människor på jorden och Gabriel försöker uttala världens längsta namn. De pratar om att känna sig liten och meningslös, men att vi var och en är betydelsefulla och unika! Dessutom läser de upp massor av frågor om allt mellan himmel och jord och bemöter ett hatinlägg. 

Dagens ord: unik, §


#100 204 Om Åsskars bästa sommarlovstips och gurkasemester med en kylskåpsvagn

Semester närmar sig och Åsskar planerar sin drömsemester! Han drömmer om kylskåpsfabriker, Mongoliet och gurkodlingar i gurkstaden i en kylskåpsvagn. Dessutom berättar han sina 5 bästa sommarlovstips och drar massor av skämt och kluriga gåtor!

Gabriel svarar på lyssnarnas frågor, berättar om ett världsrekord i simning och tipsar om hur man gör en vattenpistol av en plastflaska.  

Dagens ord: besiktning, kylskåpsvagn


#100 203 Om Ukraina, svett och gurkaGlasgow

Halva Åsskars röst är borta men avsnittet rullar på ändå! Tillsammans med Gabriel snackar dom om gurkaslush, svett, att det är viktigt att dricka vatten när det är varmt och att Gabriel är mång-melonär. Sedan reser dom till landet som Sverige möter i morgondagens åttondelsfinal i EM: Ukraina! Vart ligger egentligen Ukraina? Hur stort är det? Vad äter dom? Vad är kyrilliska bokstäver och hur kan en match börja klockan 20, 21 och 22 på samma gång? Dessutom konstaterar Åsskar att det garanterat inte kommer vara någon snö på planen imorgon, men varför inte? 

Dagens ord: svett


#100 202.5 SOMMARSPECIAL med skämt

Gabriel är fortfarande på läger, därför blir det idag en SOMMARSPECIAL! Det är ett kort intro med fotbollssnack och ledtrådar inför måndagens land, innan Gabriel klippt ihop flera gamla dagens skämt och lagt dom efter varandra! Det blir skämt om dinosaurier, LEGO, magen, Komedifestivalen 2020 och massa annat. 


#100 202 Om klurifaxkungens utmaning och flytande jättegurkor

Åsskar, aka klurifaxkungen, har en riktigt klurig utmaning till Gabriel där han har chans att vinna 100 000 gurkor. Det är dock inte så enkelt som han först trodde... I avsnittet berättar även Åsskar om sina mellannamn och sin dröm-sovplats, Gabriel pratar om varför det är bra att läsa Kalle Anka och tillsammans diskuterar dom nederlag och hur man kan tänka när man saker inte blir som man önskat. 

Dagens ord: nederlag


#100 201 KYLSKÅPSRADION FYLLER TRE ÅR!!

Det är poddens födelsedag och den firas på bästa sätt genom att Åsskar sjunger sånger och fixar presenter som han själv öppnar, för han har glömt vad som är inuti. Gabriel berättar om hur många avsnitt totalt som har getts ut och hur lång tid det skulle ta att lyssna på ALLA, dessutom läser han upp den långa listan över länder där någon har lyssnat på Kylskåpsradion. Tillsammans pratar dom om hur man gör en podd, censurerade hemsidor, hur det känns att flytta utomlands och vad som är populärast av gurkor och tomater. Gabriel svarar på massor av lyssnarnas frågor och Åsskar berättar om ett epic fail som lyssnarna hittat i förra avsnittet. 

TACK TILL ALLA SOM HAR LYSSNAT PÅ KYLSKÅPSRADION UNDER DOM HÄR TRE ÅREN!

Dagens ord: censur, distributör