Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

191-200

Här kan du lyssna på avsnitt 191-200 av Kylskåpsradion!

#100 200 Gurkans dag och jubileumsavsnitt!!

Det är dags för avsnitt HUNDRATUSEN TVÅHUNDRA på självaste GURKANS DAG!! Åsskar planerar högtflygande gurkaglassfiranden och hittar på nya slangord, Gabriel läser upp massor av gurkainlägg och äter en hemodlad gurka i sändningen.  Dessutom pratar dom om vad som hände Christian Eriksen i matchen mellan Danmark och Finland och att vi var och en kan vara med och rädda liv! 

TACK FÖR ATT NI HAR LYSSNAT I 200 AVSNITT!!

Dagens ord: internetslang, hjärt-lungräddning


#100 199 Om EM, gurkafotboll och den gyllene regeln

Äntligen är det dags för Kylskåpsradions första fotbollsavsnitt! Lyssnarna har frågat efter det i tre år men Åsskar har hittills vägrat, idag inser han dock att ett fotbollsavsnitt är nice! Han skriver hejaramsor, drar massor av fotbollsskämt och pratar om gurkafotboll medan Gabriel förklarar hur EM spelas och berättar om vem som skjutit tidernas hårdaste skott. Dessutom upptäcker dom vilket som är Åsskars favoritfotbollslag, klurar ut vilket landslag han hejar på i sommar och förklarar vad fair play betyder. Åsskar ger även sitt bästa tips till alla fotbollsmålvakter, men Gabriel är tveksam till hur bra det egentligen är... 

Dagens ord: fair play, respekt 


#100 198 Gabriel tar studenten

I dagens avsnitt berättar Åsskar och Gabriel lite snabba fakta om sig själva innan Gabriel förklarar varför han tar studenten i år?! Han berättar om sin hjärnskada och pratar om att vi alla människor är olika, vi kämpar med olika saker och vi får gå olika vägar genom livet. Det är helt okej och det finns inga rätt eller fel.

Åsskar pratar om att det är bättre att vara tacksam för det man har än ledsen för det man inte har, dessutom fortsätter han försöka slå världsrekord och påstår att han kan lösa en Rubiks kub på 1.2 sekunder, men kan det verkligen stämma? 

Dagens ord: hjärntrötthet


#100 197 Kan Åsskar slå världsrekord i skämt? SKÄMTAVSNITT

Det är ÄNTLIGEN dags för ett nytt skämtavsnitt! Gabriel läser upp massor av nya skämt ur frågelådan, Åsskar sjunger den nyskrivna sången KATTastrofen och ger sig sedan på ett världsrekordförsök!! Hur många skämt kan han egentligen säga på en minut? Lyssna så får du höra hur det går!

I avsnittet spelar dom även upp tidigare skämtsånger, berättar om vad ett 4000 år gammalt skämt handlar om och läser upp ett skämt ur skämtboken Philogelos från 400-talet. 

Dagens ord: strof 


#100 196 Om somNarlov och vulkaner

Åsskar sjunger "Den gurkatid nu kommer" och pratar om varför det egentligen borde kallas somnarlov, Gabriel berättar om Champions League och förklarar för Åsskar att även om han inte gillar något så behöver han inte uttrycka hat hela tiden. Sedan diskuterar dom vulkanutbrottet i Kongo och lär sig om hur vulkaner egentligen fungerar. Dessutom drar Åsskar massa vulkan-skämt och Gabriel läser upp fina inlägg ur frågelådan. 

Dagens ord: vulkan, att inte få en syl i vädret


#100 195 Om gurka-te och tett tokigt törslag. FRÅGEAVSNITT

Åsskar börjar avsnittet med att prata lite konstigt efter att han har druckit för mycket te. Sen får han slut på te och påstår att han inte kan säga t längre, men så är det väl inte? 

Gabriel läser upp massor av lyssnarnas inlägg om relationsdraman, puberteten, kylskåp, gurkafrön, särklass och mycket annat. Åsskar berättar roliga historier från skolan och tillsammans pratar dom om att ens betyg inte är en bedömning av hur bra man är som människa. Alla människor är vi A HUNDRATUSEN PLUS!

Dagens ord: puberteten, särklass


#100 194 Om fun facts och viktiga tankar

Gabriel och Åsskar börjar ladda upp för massor av spännande avsnitt i juni, men Åsskar fasar redan inför fotbollsspecialen. Därför diskuterar hur ens inställning påverkar det man ska göra och att det är viktigt att försöka göra det bästa av situationen! Därefter blir det dags för massor av fun facts, extra många skämt och ett superbra tips på vad man kan tänka på varje kväll innan man ska sova. Dessutom berättar Åsskar vad han hade önskat sig om han fick önska sig vad som helst i hela världen. 

Dagens ord: vetgirig, mytologisk varelse


#100 193 Om örnperspektiv och namnet på Åsskars skola

Dagen med stort D är här! Eller var det dagen med stort G? Eller P? Jaja, i vilket fall är det dags att presentera resultatet från omröstningen om Åsskars skola! Det delas ut gurkamedaljer till topp 3 och Åsskar är glad över den perfekta kommentaren att säga till sin fröken. Efter omröstningen är det dags för dagens djur: ÖRNAR! Gabriel berättar om luftens konung, världens näst snabbaste djur med bon som är värda hundratusentals kronor. Åsskar drar massor av örnskämt och tillsammans pratar dom om varför det är viktigt att försöka se saker ur olika perspektiv.

Dessutom intervjuar Åsskar ETT KYLSKÅP!

Dagens ord: perspektiv


#291 001 Rakssås och Leirbags tvärtom-avsnitt

Idag är det dags för ett tvärtom-avsnitt där ingen har riktig koll på vad som egentligen händer! Det blir ssalgakrug och nesutardnuh, Leirbag och Raksså byter röst med varandra och svaren blir frågorna. Raksså drar massor av kattskämt och Leirbag förklarar ordspråket: "munnen säger vad hjärtat är fullt av". Dessutom svarar dom på flera av lyssnarnas frågor och Raksså erkänner att det är helt okej att älska choklad!

Dagens ord: ssalgakrug


#100 191 Åsskars topp 5 bästa saker med sommaren

Sommarvärmen har kommit och Åsskar berättar vad han tycker är dom fem bästa sakerna med sommaren. Vissa är väntade, vissa ganska oväntade... Gabriel pratar om vad vi kan lära oss av årstiderna och förklarar vad ett varmt hjärta är för något. Tillsammans läser dom upp massor av lyssnarnas svar på olika utmaningar i podden, pratar om att skaffa en gurkodling och räknar ut hur många veckor det är tills Gabriel fyller 82. 

Dagens ord: bildligt talat, varmt hjärta