Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

11-20

Här kan du lyssna på avsnitt 11-20 av Kylskåpsradion!

AVSNITT #100 020 Om minne med Jonas von Essen

I dagens avsnitt intervjuar Åsskar och Gabriel självaste världsmästaren i minne: Jonas von Essen! Han berättar om hur han på bara ett par år lyckats träna upp sin hjärna supermycket och han ger sina bästa tips för hur vi var och en kan få ett bättre minne. 

OBS! På vår youtubekanal får du se när Åsskar utmanar Jonas i en minneschallenge! Och gå gärna in på Jonas hemsida jonasvonessen.se, där har han lagt ut gratis videolektioner om hur man tränar sin hjärna. 


AVSNITT #100 019 Om känslor och kiss

Förra veckan kom det inget nytt avsnitt för att Gabriels katt blev överkörd, i dagens avsnitt berättar han vad som hände och hur det känns. Gabriel och Åsskar pratar om vad kan man göra för att må bättre om man är ledsen och vad det är för likhet mellan känslor och kiss?! !

Dagens ord: Kommunikation


AVSNITT #100 018 Är vuxna tråkiga?

Kylskåpsradion fyller 18 och blir därmed vuxen och tråkig. Eller? Är vuxna tråkiga? Och hur vuxen är egentligen Gabriel? I avsnittet gör Åsskar ett vuxentest för att ta reda på detta!

Du får även höra Åsskars sjunga två korta sånger han skrivit som handlar om Kylskåpsradion. 

Dagens ord: Erfarenhet


AVSNITT #100 017 Om naturkatastrofer och kylskåp

I avsnitt 17 konfronteras Åsskar med den fruktansvärda verkligheten: alla människor i världen har inte ett eget kylskåp! Gabriel förklarar hur kylskåp i många länder är en lyxvara och ett bra tecken på hur rikt ett land är. 

I avsnittet pratar dom även om hur det gått efter sommarens skogsbränder i Sverige och vad som hänt på ön Sulawesi i Indonesien. 

Dagens ord: Tsunami (och intreståelig)


AVSNITT #100 016 Om övergrepp och Nobels vedspis

I avsnitt 16 pratar Gabriel och Åsskar om Nobelpriset och särskilt det pris som vanns av Nadia Murad och Denis Mukwege, nämligen Nobels vedspis. Nej jag menar FREDSPRIS!!! Båda Nadia och Denis kämpar emot sexuellt våld i krig och Gabriel förklarar för Åsskar vad ett övergrepp är för något. 

Dagens ord: Övergrepp


AVSNITT #100 015 FRÅGEAVSNITT! Vad är det jobbigaste Gabriel har sagt och vad betyder kritik?

Äntligen ett nytt FRÅGEAVSNITT! I avsnitt 15 svarar Gabriel och Åsskar på massa frågor, dom räknar till och med ut hur lång tid det skulle ta att svara på 100 000 frågor! Men riktigt så många hinner dom inte med idag...

I programmet förklarar dom även vad kritik betyder och berättar om en ny suuuperspännande gäst (han är världsmästare!!) som snart ska intervjuas i Kylskåpsradion! Lyssna så får du veta vem det är!

Dagens ord: Kritik


AVSNITT #100 014 Om skräp med Nils Arnell

Hur många kilo skräp gör vi svenskar åt med varje år och vilket år förväntas det vara lika mycket plast som fisk i havet? I avsnitt 14 har Gabriel och Åsskar rest till Fritsla för att intervjua skräp-experten Nils Arnell, som genomför något han kallar "Skräptember". Hör honom berätta om varför det är viktigt att lära sig mer om skräp och hur vi kan göra stor skillnad tillsammans!

OBS! Finns även youtubeklipp från besöket!

Dagens ord: Återvinna


AVSNITT #100 013 Om atomer, lösenord och Åsskars drömbil

Gabriel berättar om sina bästa tips för att både skydda och komma ihåg sina lösenord, Åsskar börjar spara pengar till sin drömbil och förklarar vad det är för likhet mellan biljard och Biljard. Som om det inte var nog svarar dom även på Nathanaels spännande fråga om atomer!

Dagens ord: Atomer


AVSNITT #100 012 Vad betyder kompromissisar?

Gabriel och Åsskar pratar om gårdagens viktiga val: alltså när Åsskar skulle välja gurka i butiken. Och så riksdagsvalet såklart! Gabriel får en klurig utmaning där mycket står på spel och Åsskar kommer på ett nytt ord: kompromissisar. Lyssna på avsnittet så får du veta vad det betyder!

Dagens ord: Kompromissa


AVSNITT #100 011 Kan Åsskar bli statsminister och vad är det Gabriel har tappat bort?

På söndag är det val i Sverige och i dagens avsnitt diskuterar vi om Åsskar kan bli statsminister och massa andra intressanta, och roliga, fakta om valet. Gabriel berättar om hur han vänt lägenheten uppochner i jakten på något han tappat bort och skäms över att berätta om... Åsskar leverar även extra många (dåliga) ordvitsar.

Dagens ord: Politiskt parti