Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

1-10

Här kan du lyssna på och läsa om avsnitt 1-10 av Kylskåpsradion!

AVSNITT #100 010 Podden firar 10 avsnitt och vi svarar på massa frågor!

Podden firar 10 avsnitt! Ett litet steg närmare hundratusen... På tal om hundratusen så räknar Gabriel i dagens avsnitt ut när Åsskar fyller 100 000 timmar! Avsnittet är fyllt med svar på olika frågor som kommit in, bland annat "Har Åsskar pruttat?", "Är Åsskar jobbig?" och "Varför rör Gabriel på läpparna när Åsskar pratar?". Vi berättar även om hur Åsskars första dagar i skolan efter sommarlovet var och varför han ska ta med sig en rakhyvel till skolan imorgon. 

Dagens ord: Buktala


AVSNITT #100 009 Åsskar avslöjar vart han gömt sina pengar och sjunger sången #BackToSkolan

Sommarlovet är över och Åsskar är inte särskilt taggad på skolan... Men i dagens avsnitt berättar han vad han gjort på sommarlovet, råkar avslöja vart han gömt sina pengar och förklarar för Gabriel vad som är inne att säga. I avsnittet får du även höra Åsskars nyskrivna låt #BackToSkolan och Gabriel berättar vad han drömmer om.

Dagens ord: Privilegierad


AVSNITT #100 008 Om kvinnlig rösträtt och varför det är viktigt med historia

Varför är det så viktigt att lära sig om historia? Vilken dag blev Sverige demokrati? Hur många människor fanns det i världen på 1800-talet och varför tog Åsskar med sig en skottkärra full med jord när han skulle åka tåg?

Allt det får du höra om i avsnitt #100 008 av Kylskåpsradion. Och som om inte det var nog berättar Åsskar även vem som är hans största inspirationskälla!

Dagens ord: Inspiration


AVSNITT #100 007 Om mänskliga rättigheter och Fantastiska Nioåringar

Vet du vad det är för skillnad på mänskliga rättigheter och mänskliga maträtter? Det diskuterar Gabriel och Åsskar i veckans avsnitt! Åsskar berättar också vad han tror FN betyder och säger följande fina citat om hjärtat:

"Hjärtat är en muskel som går att träna och bli starkare i. Hjärtat är även en symbol för kärlek och det går också att träna och bli starkare i"

Bra sagt Åsskar!

Dagens ord: makt


AVSNITT #100 006 Om eld och skogsbränder feat. Martin Billhult

Sverige står i lågor och i dagens program ringer Gabriel och Åsskar upp Martin som hjälper till med att släcka den stora skogsbranden i Ljusdal (som är lika stor som Malmö!). Martin berättar om hur skogsbränder uppstår, hur brandgator fungerar och att han jobbar hela dagarna med att byta slangar på brandbilarna för att dom brinner upp.I programmet förklarar även Gabriel vad som behövs för att eld ska uppstå, hur en brandfilt fungerar och vad kilo betyder.

Dagens ord: kvadratkilometer


AVSNITT #100 005 Hur vet man vad som är sant egentligen?

I avsnitt #100 005 pratar Åsskar och Gabriel om sanning och hur man ska tänka för att ta reda på vad som är sant på internet och vad som är lögn. Gabriel berättar om en tidningsartikel han skrev i veckan och Åsskar erkänner att han lagt ut ett clickbait på hemsidan... De förklarar även vad förtroende innebär och hur det hjälper oss förstå vad som är sant och inte.

Dagens ord: Förtroende


AVSNITT #100 004 Om blixt och Åsskar

Sommarens åskoväder börjar komma och i avsnitt #100 004 av Kylskåpsradion pratar Åsskar och Gabriel om vad man ska göra, och inte göra, när det åskar och blixtrar. Åsskar förklarar varför han under sommaren kämpar med att glömma bort allt han lärt sig i skolan och Gabriel berättar vad det är för likhet mellan åska och Åsskar. I avsnittet svarar dom även på extra många frågor!

Dagens ord: Åska


AVSNITT #100 003 Om valår, giraffår och demokrati

Det här avsnittet sänds från Gotland för Gabriel och Åsskar är med på Almedalsveckan. Vet du inte vad det är? Lyssna på podden så får du veta! I avsnittet diskuterar dom även valår och giraffår samt svarar självklart på massa frågor!

Dagens ord: Demokrati


AVSNITT #100 002 Om fotbolls-VM, #backaDurmaz och rasism

I avsnitt 100 002 av Kylskåpsradion berättar Gabriel om vad som hänt Jimmy Durmaz efter fotbollsmatchen mellan Tyskland och Sverige och att det som hänt är ett tydligt exempel av förra veckans tema: att ord är en superkraft som kan användas antingen till att göra gott eller ont. Åsskar sjunger även sin nya VM-sång och berättar vilket lag han hejar på, och så förklarar vi vad ordet rasism betyder. Självklart svarar vi på lite frågor ur frågelådan också!

Dagens ord: Rasism


AVSNITT #100 001 Om alla människors superkraft

I första avsnittet pratar Gabriel och Åsskar om en superkraft som varje människa har, nämligen ord. Vad vi säger kan göra väldigt stor skillnad och varje människa får välja att antingen använda den superkraften till att göra gott eller ont.