Hjälp en barnfamilj i utsatthet. Swisha din gåva dag!

ALPHA

ALPHA

Alphakurs

Frågor om livet? Välkommen till vår Alpha!
Under 11 tisdagskvällar kl 18-19.30 utforskar vi livet och den kristna tron. Vi äter gott, kollar film och sedan samtalar vi. start 10 september
Intresserad av att komma och pröva? 
Adress: Kvilletorget 1. 
Andra frågor? Läs mer på testaalpha.se” 

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal.

Mat

Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. De flesta Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Föredrag

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som "Vem är Jesus?", "Hur ska jag kunna tro?", "Hur och varför ska jag be?" och "Hur leder Gud oss?".Följt av...

Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

 

 

Nästa kurs startar:

10 September 2024 kl.18:00

Anmälan: hisingskaren@fralsningsarmen.se

eller 031 224414

Alphakurs
Alphakurs
Alpha start 10 september
Alpha start 10 september
Alpha start 10 september