Att bo hos oss

Vad är FAM-huset?


FAM-huset är som ett hem där familjer kan bo för en tid, medan vi tillsammans med er hittar sätt för att ditt barn ska ha det bra och tryggt. Vi jobbar tätt med dig som förälder, ditt barn och socialtjänsten.

Vilka kommer jag att träffa?


Vi har välutbildad personal tillgänglig dygnet runt. Du kommer få en kontaktperson att samtala med och som du kan vända dig till. All personal har tystnadsplikt. Vi talar flera språk och anlitar tolk vid behov. Under din vistelse kommer du ha kontinuerlig kontakt med din socialsekreterare. Du får ta emot besök från vänner och familj under särskilda tider och umgås i vår besökslägenhet.

Hur kommer jag att bo?


FAM-huset ligger i Fristad, nära Borås. Du bor i en av våra sex lägenheter. De ligger i samma byggnad som vårt kontor och gemensamma utrymmen. Alla lägenheter är mysigt inredda och finns på bottenvåningen. Vi har stora utrymmen för att leka och umgås. Utanför huset finns en stor fin trädgård. Vi serverar god mat flera gånger om dagen, men om du vill kan du laga din egen mat. Alla våra lägenheter och lokaler är rökfria men vi har ett område för rökning utomhus. Det finns gratis parkering utanför huset

Vad behöver jag ta med mig?


Du tar med dig saker som är personliga för dig, barnvagn och hygienprodukter. Handdukar och lakan för dig och ditt barn finns att låna här. Bilbarnstolar, sängar och stolar anpassade för ditt barns ålder finns att låna. Om ditt barn använder blöjor och ersättning/välling så får du det av oss här.

Vad finns det att göra?


I närheten av FAM-huset finns det bra ställen att gå promenad, sjöar och lekplatser. Du och ditt barn kan besöka öppna förskolan, biblioteket och andra roliga saker. Här på FAM-huset har vi ett rum för hobbyn, ett rum att leka i och ett rum med en TV. Vi har WIFI och en dator som du kan låna.

 FAM-huset – för familjen med barnet i fokus


Oavsett varför du kommer till oss är det viktigt för oss att du och ditt barn trivs och känner er trygga här på FAM-huset. Vi kommer att göra vårt bästa för att er tid här ska bli bra och ge er styrka.

Har du andra frågor eller vill prata med oss?

Snälla hör av dig till oss om du har andra frågor. Vi gör vårt bästa för att svara på det du undrar över kontakt