Att bo hos oss

Oavsett varför du kommer till oss tycker vi att det är viktigt att du och ditt barn trivs och att ni känner er trygga på FAM-huset.

Vad är FAM-huset?


FAM-huset är ett boende där familjer tillfälligt bor för att utredas och/eller för att få behandling. Vi arbetar för att tillsammans med familjen hitta lösningar som gör att barnet får goda möjligheter att växa upp i trygghet. Det gör vi genom en nära kontakt med både dig som förälder, ditt barn och socialtjänsten.

Vilka kommer jag att träffa?


Vi har välutbildad personal tillgänglig dygnet runt. Du kommer få en kontaktperson att samtala med och som du kan vända dig till. All personal har tystnadsplikt. Vi talar flera språk och anlitar tolk vid behov.Under din vistelse kommer du ha kontinuerlig kontakt med din socialsekreterare. Du får ta emot besök från vänner och familj under särskilda tider och umgås i vår besökslägenhet.

Hur kommer jag att bo?


FAM-huset ligger i Fristad, med närhet till Borås. Du bor i någon av våra sex lägenheter, som alla ligger i samma byggnad som kontor och gemensamma utrymmen. Alla lägenheter är trivsamt möblerade och ligger i markplan. Våra lokaler är rymliga med plats för lek och umgänge. Utanför huset finns en stor härlig trädgård. Du serveras god och vällagad mat flera gånger per dag av vår kock, alla måltider serveras i matsalen och maten anpassas efter allergier och önskemål. Om du hellre vill laga din egen mat så kan du göra det i pentry, som du antingen har i er lägenhet eller delar med andra familjer. Alla våra lägenheter och lokaler är rökfria men vi har ett område för rökning utomhus. Det finns gratis parkering utanför huset.

Vad behöver jag ta med mig?


Personliga tillhörigheter, barnvagn och hygienprodukter tar du med dig. Handdukar och lakan för dig och ditt barn finns på FAM-huset att låna under er vistelse. Bilbarnstolar, sängar och stolar för anpassade för ditt barns ålder finns att låna. Om ditt barn använder blöjor och ersättning/välling så får du det av oss på plats.

Vad finns det att göra?


I närheten av FAM-huset finns fina promenadstråk, sjö och lekplatser. Du kommer tillsammans med ditt barn kunna besöka öppna förskolan, bibliotek och göra andra aktiviteter som intresserar er. På FAM-huset finns hobbyrum, lekrum och TV-rum. Vi har WIFI och dator för utlåning.

 FAM-huset – för familjen med barnet i fokus


Oavsett varför du kommer till oss tycker vi att det är viktigt att du och ditt barn trivs och att ni känner er trygga på FAM-huset. Vi ska därför göra vårt bästa för att er tid på FAM-huset blir meningsfull och stärkande.

Har du andra frågor eller vill tala med oss?

Ta gärna kontakt med oss så ska vi göra vårt bästa för att svara på dina frågor.