Socialt arbete

Här berättar vi om hur vi jobbar med vårt sociala arbete

Julgrytan i Tranås

Frälsningsarmén vill göra konkret skillnad i Tranås genom att finnas med och hjälpa de som har det svårt på olika sätt eller är ensamma. Strax innan jul har vi vår viktiga insamling "Julgrytan" där alla insamlade medel oavkortat går till vår sociala verksamhet. Varenda insamlad krona gör gott för behövande i Tranås under hela året, inte bara runt jul.

Detta gör att vi kan:

* Betjäna hjälpsökande med olika sorters stöd

* Erbjuda kostnadsfri samtalshjälp för vuxna för att motverka psykisk ohälsa (Vi har tystnadsplikt)

* Ha två veckors kostnadsfritt dagkollo för barn på sommaren

* Ha en öppen fritidsklubb för barn i åk.2 till åk.6 Onsdagar kl 15-17

* Ha regelbunden läxhjälp för skolbarn

* Ha återkommande familjesamlingar på Kåren med gemenskap, sång och språkträning

Bidra redan idag!

Du kan redan idag ge ditt bidrag till "Julgrytan" för att understödja detta viktiga arbete:

Tranås Julgrytas Swish: 123 545 27 19

-Varje krona räknas och kan göra skillnad!

Qr-kod Julgrytan Tranås
Qr-kod Julgrytan Tranås. För dig som vill ge en gåva via Swish.

Julgrytans historia

1891 Startade Frälsningsarméns första julgryteinsamlingen i San Fransisco. Kapten Joseph McFee, visste inte hur han skulle få in medel till de behövande i staden, men komihåg hur han sett en stor gryta användas för insamling till fattiga i Liverpool. I San Fransisco var också första gången som devisen "Håll grytan kokande" användes.

1907 kom Julgrytan till Sverige och Frälsningsarmén kunde tack vare den första insamlingen bjuda 1600 personer på julmiddag i Stockholm.

1908 får även Malmö, Göteborg och Norrköping sina julgrytor.

Idag finns julgrytan även i Japan, Korea, Chile och många Europeiska länder. I Sverige finns den på 80 orter.

Behöver du hjälp på något sätt?

Fyll i kontaktformuläret nedan och berätta kort vad det gäller så bokar vi tid för ett samtal. (Det går också bra att ringa oss på kårmobil tel 0739-206450)

OBS: Du behöver vara bosatt och folkbokförd i Tranås Kommun om vi till exempel ska kunna hjälpa dig ekonomiskt. Är du bara på besök, genomresa eller tillfälligt inneboende här uppmanas du att vända dig till din egen hemkommun samt kyrkor och hjälporganisationer där du är skriven. Du är ändå alltid välkommen att besöka våra offentliga samlingar.

Vi delar aldrig ut hjälp vid dörren utan man måste först boka en tid för ett fysiskt möte. Vi tar aldrig beslut via telefon eller mail vilken hjälp vi kan erbjuda just dig - det görs också i samband med att vi träffar dig fysiskt. När du är kallad till ett sådant möte behöver du visa upp legitimation och kontoutdrag och sedan gör vi en genomgång av din livssituation och ekonomi. Man kan alltså inte söka hjälp för någon annan. Först därefter tar vi ett beslut om vilken hjälp vi kan erbjuda från Frälsningsarmén i Tranås.

Skulle du få förhinder eller bli sjuk och ej kan komma till ett bokat möte så behöver du meddela oss snarast om detta.

Kontakta mig