Bibelns budskap

Här kan du på ett enkelt sätt få lära dig mer om vad Kristen tro är och vad Bibelns budskap säger.

Klicka på alla länkar nedan för att få veta mer!

The BibleProject på Svenska

BibleProject på svenska
BibleProject på svenska

Timothy Mackie and Jonathan Collins startade år 2014 detta projekt med syfte att förklara de olika böckerna i bibeln med ett lättfattligt språk och med ritade och tydliggörande bilder som "växer fram" under berättelsen. Resultatet blir att de flesta får lättare att förstå kontexten och syftet med varje bibelbok och blir förhoppningsvis även blir inspirerande och uppmuntrade att fortsätta studera bibeln på egen hand eller med vänner i eller utanför kåren.

Tips: Filmerna innehåller ganska mycket fakta så vi rekommenderar att du lyssnar och tittar igenom varje film flera gånger och pausa gärna emellanåt så att du hinner ta in och fundera igenom allt som sägs. Passa naturligtvis också på att läsa igenom den aktuella bibelboken i din bibel. Hör av dig om du har frågor om innehållet!

Alphakurs

Alfakurs-lektion
Alphakurs-lektioner

The Chosen

Filmserien The Chosen
The Chosen

Missa inte chansen att se denna filmserie med en fantastisk skildring av Jesus, hans lärjungar och de människor som Jesus tog sig tid för. Detta är en bibeltrogen, påkostad filmserie som berör på djupet och vi får en inblick i hur deras vardag kan ha sett ut. Vi rekommenderar att du ser filmerna direkt i gratisappen "The Chosen" i Google play eller Appstore. "The Chosen" kan med fördel användas i skolan, till Alfa-kurser, konfirmander, tonårsverksamhet eller söndagsskola eller bara för dig som vill få en inblick i bibelns budskap om Jesus!