Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Skelleftehamn In Memoriam

Glimtar från kårens verksamhet


2021 augusti

Till minne av Skelleftehamns kår 1940 - 2021


Lokalen invigdes februari 1979

Vapnet      

Fastighet-1  Fastighet-2
Fastighet-3

  Officerare vid Skelleftehamns kår 2021 - 1940


2021-05-06 Avslutningshögtid

Frälsningsarmén i Skelleftehamn upphör

Söndag den 6 juni 2021 avslutades Frälsningsarméns verksamhet i Skelleftehamn. Kåren startade 1940 och har under åren fått uppleva stora välsignelser i sitt arbete. Men de senaste årtiodena har alltför få människor tagit del kårens verksamhet.
Alla medlemmar som finns kvar och all verksamhet kommer då att överföras till Skellefteå. Där finns ju en armélokal som använts mycket lite de senaste åren. Vi hoppas att många människor skall söka sig dit och att Frälsningsarmén ska finnas för alla med olika förväntningar och behov.
Frälsningsarméns uppdrag är att förkunna evangelium om Jesus Kristus och utan åtskillnad möta mänskliga behov i hans namn.
Nya ledare i Skellefteå blir majorerna Ann-Chatrine och Kjell Bergman. De är pensionerade officerare i Frälsningsarmén men kommer att tjänstgöra 50% i Skellefteå.

 

Fanan "Skelleftehamn för Kristus" halas för sista gången
till musikkårens toner!

 


Kåren 2011

Kåren_2011

2015 Sångarna i Oskarsparken

Sångarna i Oskarsparken

2009 Friluftsmöte vid Café Kajutan

Friluftsmöte vid Kajutan 2009

2003 Musik på Tuvagården

Musikkåren 2003


2019-02-16 -- 17
BRASSHELG
48 musikanter från vår Frälsningsarméns Musikkår, Morö Backe Brass, Skellefteå och PingstBrass från Örnsköldsvik träffades till en helg med brassmusik. Tillsammans bildar man "Norrlands Största Musikkår"!


Söndag inleddes med gudstjänst i Brukskyrkan i Ursviken (pingst) där den samlade musikkåren framförde tre musikstycken. Helgen avslutades med en musikgudstjänst/konsert i Morö Backe kyrka kl16. Kyrkan var nästan fullsatt när hela brasset inledde med Prelude on Tallis och därefter Mighty to Save.
Sedan följde ett omväxlande musikprogram där löjtnant Mathias Dievert dirigerade "Norrlands största musikkår"! Mathias spelade också två kornettsolon med stor slicklighet och känsla.
Konserten avslutades med det mäktiga stycket "Kingdom Triumphant" och till sist ställde musikanterna upp runt åhörarna i kyrksalen och spelade Andreas Holmlunds arrangemang av "Välsignelsen".
Hela helgen präglades av god stämning och alla musikanter var glada att ha fått spela tillsammans!


2019-09-01

Work Together 2018-2019 var ett projekt inom Frälsningsarmén som anordnade konserter för välgörande ändamål!  Projektledare: Markus Nyström

Konserter i Work Together's regi


18 maj 2019 i Skellefteå kraft Arena -  NORRLANDS STÖRSTA VÄLGÖENHETSKONSERT!

Shirley Clamp, Sonja Aldén, Martin Almgren och ett pärlband av lokala musiker – igår stod 160 personer på Skellefteå Kraft Arenas scen för att samla in pengar till ett välgörenhetsprojekt i Malawi. Överskottet på 85.000 kr har sänts till Frälsningsarméns arbete för att utveckla jordbruket i Malawi, vilket bidrar till att mildra hungersnöden i landet!


Konsert 29 april 2018 i Anderstorpsskolans aula!
Med Lisa Miskovsky, Mats Bergqvist, Boliden Big Band, Trinity, Tennessee Road m.fl. 
Läs en insändare på Norran.se : "Skingrade mörkret och tände hopp!"
Konserten 29 april 2018 gav ett överskott på 77 323 kr som oavkortat skänktes till Frälsningsarméns arbete mot human trafficking i Sydafrika.


Den 25 november 2017 hade vi vår första konsert med projektet ”Work Together” i Landskyrkan i Skellefteå.
Det var en välbesökt och uppskattad konsert som drog lite drygt 300 besökare. Inkomsten från den här konserten, ca 50 000 kr, går direkt till Julgryteinsamlingen, dvs. hjälp till behövande i vårnärhet.
Det var många ungdomar som medverkade i konserten som under ca 2 månader har övat på kåren i Skellefteå. Vi har haft mellan 30 – 40 ungdomar i veckan som deltagit på olika sätt i projektet.


2018-10-07
Barnvälsignelse
Vid söndagens gudstjänst bar Myriam och Mathias Divert fram sin andre son Samuel till välsignelse och invigning. Major em. Christer Holmlund ansvarade för denna del av gudstjänsten. Mathias D predikade och musikkåren spelade.
Barnvälsignelse
Myriam med Samuel, Mathias och Joshua
tillsammans med Christer H


2016-05-05
GÖKOTTA

I ett härligt vårväder samlades många människor i friluftskyrkan vid Mullebo för att vara med på gökottan. Som vanligt är det en ekumenisk gudstjänst med församlingarna i Skelleftehamn/Ursviken.

         Gökotta_1.jpg   Gökotta_3.jpg 
                          Johan Holmgren talade och musikkåren spelade
             Gökotta_2.jpg  En skön morgon i Guds fria natur!

 


2016-01-06
Musik & sång på lasarettet
Skelleftehamns kår har en gammal tradition på Trettondag jul då musikkåren och sångarna går till flera avdelningar på Skellefteå lasarett för att påminna om julens största gåva till oss - Jesus!

Lasarettet-1

Musikkåren anfördes av major Iris Holmlund och i sångerna stämde vår trumslagare Erik Sandberg in.

Besöken på avdelningarna uppskattas av både patienter, anhöriga och personal!

lasarett-2

Sångarna och musikkåren samlas till sist för en gemensam sånggudstjänst som också sänds vid lasarettets internradio.

 


2014-11-16
Soldatinvigning
Vi gudstjänsten söndag 16 nov invigdes Barbro E till frälsningssoldat. Major Christer Holmlund invigde och hälsade Barbro välkommen i kårens gemenskap. Major Iris H läste Frälsningsarméns lärosatser och arméfanan hölls av Barbros make Sören P.
Soldatinvigning
I gudstjänsten medverkade major Gunilla Olausson med predikan och många hade kommit för att vara med om denna högtid!


2014-06-20
Musikkåren spelar på midsommaraftonen i Bonnstan. Där Skellefteå landförsamling anordnar ett stort midsommarfirande. Regnskurarna tog en paus och mycket folk stannade för att lyssna!
Sk-hamns Musikkår i Bonnstan


 

 


Publicerat: 2020-03-29Skriv utKommentera (
)