Stöd vårt hjälparbete i Akalla

Vi lär ut svenska – språket och kulturen

Kvinnocentret arbetar för att hjälpa asylsökande kvinnor att lära sig svenska språket och lära vårt lands kultur. I vår svenskundervisning väver vi in kunskap om det svenska samhället och om vilka rättigheter och skyldigheter som kommer med ett liv i Sverige. Vi vill vara med och bidra till en gemenskap kvinnorna emellan, och stärka och rusta dem i tron på sig själva och ge dem hopp inför framtiden.

Kreativt skapande och stödsamtal

Förutom svenskundervisning erbjuder vi kreativt skapande och pyssel varje vecka, regelbundna utflykter, hjälpverksamhet och stödsamtal. Det kan vara samtal om framtiden, själavårdande samtal eller kurativa samtal som stöttar dig i den situation du befinner dig.

Vår kristna tro genomsyrar allt vi gör och är genomgående i hur vi ser på kvinnorna vi möter. Titta gärna lite åt vänster om dig när du kliver in på centret - där möts du av vår kaplan Lottas bönerum. Välkommen in och andas en stund. ♥

MATKRIS!
Frälsningsarméns kvinnoCenter delar ut mat efter behov och nu är vi uppe i 100 matkassar till de som verkligen har det tufft. Nu har VI det tufft att hjälpa för maten räcker inte. Vill du hjälpa oss med torrvaror som pasta, konservburkar, ris, mjöl, socker, olja, och all mat som inte behöver kylförvaring. 
Vill du hjälpa kom och lämna eller kontakta oss om det är mycket. Mail: akalla.husby@fralsningsarmen.se
Vi kan också ta emot swish 123 513 97 12 och köpa själva. 
Tack!
KvinnoCentret

Tack för allt stöd!

I jul delade vi sammanlagt ut julklappar till 122 kvinnor med 164 barn.

110 hushåll kunde hämta jul-matkassar.

Det har varit en ynnest att få välkomna alla kvinnor som kommit till centret för att hämta klappar till sig själva och sina barn, och att få se deras glädje. 

Ett stort tack till alla våra givare som gjorde detta möjligt!

 

Vår insamling fortsätter

Inflationen gör just nu att många familjer med små inkomster har svårt att få ekonomin att gå ihop. Swisha ditt stöd, så kan vi ge ännu mer stöd till familjer som behöver det.

Swisha din gåva!

Kontaktinformation