Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Välkommen till Frälsningsarmén i Örebro

Frälsningsarmén i Örebro är ett Guds hus, där var och en är respekterad för den man är. Vi består av människor i olika åldrar och olika skeenden i livet. Det vi har gemensamt är tron på Jesus Kristus som vår Herre och Frälsare. Känn dig alltid välkommen till Frälsningsarmén i Örebro.

Välkommen till Frälsningsarmén!

Julgrytan

Julen är glädje och gemenskap men många saknar pengar eller vänner för att kunna fira helgen, i synnerhet efter den segdragna pandemin. Frälsningsarméns julgryta kan göra skillnad och ge fler möjlighet till en god jul.

Frälsningsarmén har ända sedan William Booths dagar sett som vår uppgift att sprida evangelium och hjälpa de allra mest utsatta. Julinsamlingen är ett av de viktigaste sätten att skapa resurser.

Julgrytans historia

  • 1891 Startade Frälsningsarméns första julgryteinsamling i San Fransisco. Kapten Joseph McFee, visste inte hur han skulle få in medel till de behövande i staden, men kom ihåg hur han sett en stor gryta användas för insamling till fattiga i Liverpool. I San Fransisco var också första gången som devisen "Håll grytan kokande" användes.
  • 1907 kom Julgrytan till Sverige och Frälsningsarmén kunde tack vare den första insamlingen bjuda 1600 personer på julmiddag i Stockholm.
  • 1908 får även Malmö, Göteborg och Norrköping sina julgrytor.
  • Idag finns julgrytan utöver hela vår värld där Frälsningsarmén har verksamhet. I Sverige finns den på ett 80-tal orter i landet.

Frälsningsarméns julgryta, Örebro kommer finnas på Våghustorget

Lördagar under advent kl.11.00-16.00 vardagar från tisdag 14/12 till onsdag 22/12 kl.12.00-18.00

Vid julgrytan tar vi emot kontanter och det finns också möjlighet att swisha 123 657 13 35

Märk din gåva: jul