Om EU Vinternatt Bromma

I detta arbete som nu går under namnet Frälsningsarmén EU Vinternatt Bromma, driver Frälsningsarmén ett av de tre natthärbärgen som ingår i det IOP samarbete som vänder sig till EU-medborgare.  

Målgruppen är EU-medborgare och tredjelandsmedborgare med permanent arbetstillstånd i ett annat EU-land.  

Vi har idag 46 sängplatser. Vi tar emot både män och kvinnor, men inte barn under 18 år. Platserna disponeras som strikt män- eller kvinnoplatser i bland annat 4-bädds rum, vi erbjuder inte familjerum eller parrum.  

Härbärgets öppettider

Våra öppettider är 19.30–07.00 måndag-söndag, årets samtliga dagar.  Under den tiden kan du ringa till oss eller besöka oss. För kontakt med oss övrig tid, kontakta verksamhetschef (se kontaktuppgifter här).

För att få bo hos oss så skrivs gästen in varje kväll med namn och födelsenummer. Gästerna visar ID handling den första av sina fem nätter. Kostnad per natt är 10 kronor.  

I den kostnaden ingår rena lakan och handduk, kvällsmål och frukost.  

  • De basbehov vi täcker idag är en sängplats, ett varmt kvällsmål + frukost, dusch och tvättmöjlighet. 

  • Wi-Fi 

  • Lugn atmosfär med möjlighet till återhämtning   


Under kvällarna har vi även utrymme för individuellt anpassade samtal med gästerna, där information ges och gäster länkas rätt.  

Biljetter – så får du sovplats

Intagningssystemet, som ligger i Korskyrkan, på Birgerjarlsgatan 66, fördelar platserna genom ett intagningssystem på förmiddagarna måndag till fredag kl 10.00–11.30 där man får en biljett som ger rätt till att sova på härbärget i fem nätter.  Maximum får man lösa ut en sådan biljett per vecka.