Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vårsol

Vårsol är en del av Frälsningsarméns sociala arbete i Jönköping.

 

 

Frälsningsarmen Vårsol i Jönköping driver fyra verksamheter;

 

Förskola – Frälsningsarmén Vårsol driver en förskola med tre avdelningar med barn i åldrar 1 – 5. Förskolan har egen kock anställd.

Samtalscenter – Träffar familjer för samtal enskilt, i grupp och/eller föräldrar/nätverk i stödsamtal i svåra livssituationer så som ex psykisk ohälsa, fysisk ohälsa, frihetsberövad förälder och unga som mist en förälder.

StödboendeVårsol Stödboende är en del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Jönköping. Vi har 26 boendeplatser och tar emot barn och unga 16-20 år. Det finns skolsamordnare utöver stödboendets övriga personal.

HVB-hem –  Behandlingsenhet med sju platser för killar och tjejer 16 – 19 år med psykosocial problematik och/eller neuropsykiatriska diagnoser.  Består även av en utredningsenhet med tre platser.

Vårsol HVB, utredning och behandling, Stödboende och Samtalscenter

En av de saker som gör Vårsol speciellt är att vi har en vårdkedja. Vi berbjuder utredning och behandling på Vårsol HVB och därefter stödboende. Ungdomens process mellan de olika enheterna anpassas utifrån den unges behov. Under placeringstiden på Vårsol finns även möjlighet för stödsamtal på Vårsol Samtalscenter.

Inom Vårsol vårdkedja får ungdomen tillgång till den vårdnivå den är i behov av och på så sätt begränsa vårdtiden. Genom att erbjuda utredning, behandling och stödboende inom samma verksamhet kan vi göra en långsiktig planering vilket ökar chanserna för den unge att etablera sig snabbare efter vårdtiden.

 

 

 
Skriv ut