logotypeUNG

Om oss

UNG är Frälsningsarméns barn- och ungdomsavdelning.

Syfte 
Syftet med ung-teamet är att bidra till barn och ungdomars utveckling i sin tro på Jesus och att de ska få trivas i Frälsningsarméns gemenskap. Vi önskar att rörelsen av barn och ungdomar ska få växa inom Frälsningsarmén och att alla som är med i våra sammanhang ska uppleva en tillväxt i ande, kropp och själ.  

Hur 
För att uppnå detta så utför ung-teamet en rad olika uppgifter och aktiviteter, som är anpassade efter  

  • Vilka barn/ungdomar som finns inom Frälsningsarmén idag 

  • Vem som jobbar i team-ung och vilka gåvor och intressen den har

  • Vad som är relevant att göra idag som barn/ungdomar tycker är attraktivt 

 

För att nå vårt mål med det arbete som vi gör och för att följa en gemensam tråd, så har vi fyra ledord vi försöker att följa och alltid se till att göra under årets gång. Dessa fyra är 

 U - Uppmuntra  

Vi vill uppmuntra alla vi möter att följa Jesus. Vi vill stödja ledare i deras uppdrag. Vi vill uppmuntra barn och ungdomar att hitta sin plats i Frälsningsarmén och växa i sina gåvor. Vi erbjuder platser för gemenskap med andra ledare, barn och ungdomar i Frälsningsarmén så att vi får en känsla av samhörighet inom UNG.  

 

U - Utrusta 

Vi vill utrusta ledare, barn och ungdomar i lärjungaskap genom undervisning i bibeln och genom att involvera dem i uppdraget. Vi vill utrusta ledare genom personlig kontakt, ledarutbildningar och ledarsamlingar. 

 

U – Utveckla 

Vi vill vara med och utveckla arbetet bland barn och ungdom i Frälsningsarmén så att vi når nya barn och ungdomar. Vi utvecklar idéer och metoder, tipsar om material och tar fram egna material som möter aktuella behov. 

  

U - Utmana  

Vi vill utmana barn, ungdomar och ledare i uppdraget att vara med och förvandla världen. Vi lyfter fram Frälsningsarméns DNA med perspektivet social rättvisa och utmanar samhället i frågor som rör barn och ungdom. 

Vill du få våra nyhetsbrev?

Vi skickar ut nyhetsbrev där vi berättar om allt som händer inom Frälsningsarmén UNG. Anmäl dig här nedan för att få nyhetsbreven också!

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev