logotypeUNG

Ungdomsfilmer - material

Om Jesus är på riktigt, vad har han då med dig och mig att göra? Faktum är att det förändrar allt. Hur vi ser på oss själva, våra medmänniskor och även meningen med det här livet. Vi presenterar här sju filmer riktade till unga som tar upp teman såsom frälsning, treenigheten, relationer, identitet, församling, socialt engagemang, bön & lovsång. Se filmerna här nedan!

Under "läs mer" här till höger finner du ett samtalsunderlag med frågor, uppdrag och utmaningar. Använd underlaget rakt av eller välj ut de delar du vill ha med- du bestämmer! Är filmen för lång? Dela upp i två delar och fika emellan eller kör på ett annat upplägg som passar er bättre. Ett annat tips är att kolla igenom filmen innan du visar den för ungdomarna, så att du är förberedd på vad för slags frågor och funderingar som kan uppstå.

Vi hoppas och tror att detta material ska hjälpa dig att ge Jesus till ungdomarna, och att de ska få möjlighet att få grotta in sig i livets stora frågor.

1. Vad har Jesus med mig att göra? En film om frälsningen

Beskrivning: Hur blir man egentligen en kristen? Behöver man vara på ett visst sätt? Stämmer fördomarna om att det kristna livet är kravfyllt och tråkigt? Varför behövde Jesus dö på korset?

Talare: Ewa- Marie Kihlagård


2. Vem är jag? En film om identitet och självbild

Beskrivning: Vem är du? Hur ser du på dig själv? Är det viktigt att känna sig trygg i vem man är? Hur kan vi få en självbild som speglar Guds syn på oss?

Talare: Johanna Samuelsson


3. Ska vi hänga, Gud? En film om bön, lovsång och bibelläsning

Beskrivning: Hur lär man känna Gud? Vad menas med att Bibeln är som mat? Hur kan man koppla bön till en mobiltelefon?

Talare: Isak Borén och Emil Samuelsson


4. Hur kan 1+1+1 bli 1? En film om treenigheten

Beskrivning: Hur hänger Gud ihop egentligen? Vad snackar kristna om när de nämner treenigheten? Varför behövs både Fadern, Sonen och den Helige Ande?

Talare: Kristoffer Paulsson


5. Kan jag vara kyrka? En film om kåren/församlingen

Beskrivning: Är kyrkan byggnaden eller människorna? Vad ska jag med en församling till? Hur kan mina gåvor få bli till välsignelse för andra?

Talare: Sara och Anders Beijer


6. Ska vi bli ihop? En film om relationer

Beskrivning: När är man redo att bli tillsammans? Vad tycker Gud om sex? Hur får man en lyckad relation? Vad lär Jesus oss om kärlek?

Talare: Alejandro och Jennie Gallardo


7. Vem bryr sig? En film om att se och hjälpa andra

Beskrivning: Hur kan jag dra ner Guds glada och kärleksfulla värderingar till den här jorden? Vad innebär det att ha en praktisk tro? Hur kan jag göra min skola till en bättre plats att vara på?

Talare: Kalle och Fanny Ljungholm