Kylskåpsradion

Kylskåpsradion är Frälsningsarméns sociala mediaprojekt som består av en podd med Gabriel och dockan Åsskar där dom pratar om livet, svarar på frågor och berättar spännande berättelser.

Kylskåpsradion har funnits sedan juni 2018 och är tillsammans med I Trygga Händer en del av Frälsningsarméns arbete med barnrättsfrågor. Kylskåpsradion är ett socialt mediaprojekt som vill hjälpa barn känna trygghet, hopp och framtidstro samt få en grundläggande förståelse för alla människors lika värde. Kylskåpsradion vill vara en positiv röst i barnens mediaklimat på internet. 

Projektet består främst av en podd med två avsnitt i veckan, i podden diskuterar Gabriel och dockan Åsskar alltifrån gurkaglass till sexuella övergrepp. I en digital frågelåda kan barnen skriva frågor och hälsningar som sedan läses upp i podden, det ger Kylskåpsradion möjlighet att bli till stöd och uppmuntran i barnens livssituationer. Det hjälper också barnen få perspektiv på sin egen situation, om ett barn berättar om oro och jobbiga tankar kanske det finns hundra andra som lyssnar som känner likadant. På detta sätt vill Kylskåpsradion skapa en digital gemenskap tillgänglig för alla och vara en närvarande vuxenvärld på barnens arenor. 

Förutom podden gör Kylskåpsradion även skolturnéer, youtubefilmer, spel och inlägg i sociala medier. Gå in på hemsidan för att få veta mer.

Till Kylskåpsradions hemsida!