Om stödboendet

Lilla Bommen var från början ett ungkarlshotell och har funnits i Göteborg sedan 1895. Med tiden så har det utvecklats till ett stödboende för hemlösa.

Vårt mål är att utifrån den enskildes behov och förutsättningar ge ökad egenmakt och stärkt självkänsla.

Frälsningsarmén är en kristen kyrka. En grundläggande värdering i den kristna tron är att människor har ansvar för varandra.

Efter boendet på Lilla Bommen kan vi inom Frälsningsarmén erbjuda en vårdkedja med möjlighet att flytta till vårt drogfria stödboende, Nylösegården i Gamlestaden.

Frälsningsarmén har boenden för personer med missbruksproblem på fler ställen i Sverige.

Här kan Frälsningsarmén under en tid erbjuda de boende en fristad med omvårdnad och omsorg samt möjlighet att planera för framtiden. Vår personal finns tillgänglig dygnet runt för de boende.

 

Några enkla regler

Vi har några enkla regler för att kunna bevara lugn och trivsel för alla i huset. Bland annat är det förbjudet att att ta in droger och alkohol samt att bruka våld och hot.

 

Eget rum, dagrum med mera

Alla boende hos oss får ett eget rum, och totalt finns det 63 rum fördelade på två våningar. I huset finns två dagrum med TV, ett bibliotek samt en matsal. Toaletter, duschar och pentry finns, Tvättstuga disponeras efter bokning.

 

Städning och kläder

Städning och bäddning sköts av den boende med stöd av kontaktpersonen. Vår ekonomipersonal kan hjälpa de boende med lagning av kläder och strykning. Ett mindre förråd av kläder och skor finns för gratis utdelning.