logotype
Hjälp ett barn i utsatthet - ge en gåva nu

Hjälp oss ge fler en god jul

Julen närmar sig, en högtid som många förknippar med kärlek, glädje, gemenskap, gåvor och god mat. Värre är det för dem som har det tufft ekonomiskt, flytt från krig eller inte har någon att fira med. Men med din gåva kan vi hjälpa fler att få en god jul.

Glädjens högtid, julen, är snart här. Tyvärr innehåller den helgen inte lika positiva inslag för alla och människor i olika typer av utsatthet finns överallt runtomkring oss. Det kan handla om arbetslöshet, sjukdom, hemlöshet, missbruksproblematik eller att man är en ung, ensamstående förälder eller ny i vårt land. I år har många ukrainare flytt kriget i hemlandet och sökt skydd i Sverige. Att dessutom priset på mat, el och bränsle har gått upp påverkar speciellt dem som redan lever på marginalen. Som barn jämför man sig med kamraterna och känner kanske en sorg över att inte ha samma förutsättningar som dem. Och föräldrar sörjer att de inte kan ge sin familj ett riktigt julfirande.

Julmat till behövande och hjälp med julklappar

Tusentals äldre har ingen att dela högtiden med. Alla vänner man hade är inte i livet längre och kanske har man inte så mycket kontakt med släktingar heller. En bräcklig hälsa kan också begränsa rörligheten och därmed bidra till isolering. För den som saknar boende är tillvaron än värre och det blir extra kännbart att bli utestängd från värmen och samvaron som ofta präglar julhelgen.

Med utgångspunkt i vår kristna tro känner vi inom Frälsningsarmén maningen att visa kärlek och sträcka ut handen till den som har behov av olika slag. Året om stöttar vi utsatta grupper och försöker också hjälpa dem till en förbättrad situation på lång sikt. Vi driver verksamheter såsom härbärgen, olika typer av boenden, center för hemlösa, EU-migranter med mera. På fler än hälften av våra omkring 75 kårer runtom i landet har vi ett utökat socialt arbete. På många av dem erbjuder vi julbord, en kasse julmat, firande och klappar till barnen.

För äldre som sitter ensamma

Vi vill hjälpa barn och barnfamiljer att få en trivsam jul även om deras bankkonton gapar tomma. Likaså vill vi erbjuda gemenskap för flyktingar och de pensionärer som annars skulle tvingas genomlida högtiden i ensamhet. Även de som saknar en säng och tak över huvudet vill vi skänka lite värme, traditionsenlig mat och paket. Mitt i all utsatthet försöker vi bidra till att det blir en god jul, trots allt. Din gåva hjälper oss att nå fler.

Detta gjorde vi under förra året

Frälsningsarmén bedriver social verksamhet på över 70 orter i Sverige. Förra året delade vi ut:

  • 4063 presentkort på mat.
  • 29 800 matkassar.
  • 6696 rekvisitioner till exempelvis kläder hos Myrorna.
  • Vid 429 unika tillfällen erbjöd vi annan form av ekonomisk hjälp till människor i nöd.
  • Vi serverade även 131 985 portioner mat eller fika, gratis eller till låg kostnad, på våra kårer och i våra sociala verksamheter och öppenvård.

Hjälp en person i utsatthet

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 50 kr Fika och gemenskap för en person i hemlöshet.
  • 150 kr Mössa och vantar till någon som fryser.
  • 300 kr Kläder till ett barn som lever i utsatthet.
  • 500 kr Liten matkasse till en ekonomiskt utsatt barnfamilj.
  • 1000 kr Stor matkasse till en ekonomiskt utsatt barnfamilj.

Välj engångsbelopp

Du vet väl om att du kan få skatteavdrag om din gåva är 200 kr eller högre? Du behöver isåfall uppge ditt personnummer på tacksidan.

Välj betalsätt

Dina kontaktuppgifter

Läs mer