Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Ny podd om psykisk ohälsa bland unga

Den 10 mars lanseras Skam- och Sårbarhetspodden i ett helt nytt samarbete mellan Starta Om/Frälsningsarmén, Soul Tools och Himlen TV. Podden kommer att kombinera kort undervisning och personliga samtal kring psykisk ohälsa bland unga.

Pernilla Eklund, terapeut, lärare och författare, Johanna Lindhult, pastor, sexologstudent och projektledare på Starta Om och Christian Edlund pastor, lärare och samtalssamordnare Starta Om.

Skam- och Sårbarhetspodden kommer att innehålla lättförståeliga samtal kring psykisk ohälsa, och är bland annat tänkt för ledare att använda i sitt arbete bland unga för samtal kring psykisk ohälsa.

I programmen utforskas de bakomliggande orsakerna samt hur vi hittar vägen till äkta och sunda relationer till oss själva och till andra.

— Poddens fokus är på psykisk ohälsa med teman så som ångest, gränser, ätstörningar, porr och missbruk, dysfunktionella relationer, trauma och förlåtelse, säger Johanna Lindhult, pastor, sexologstudent och projektledare på Starta Om, Frälsningsarméns arbete med information och stöd kring porrmissbruk.

— Vi på Starta Om ser tydligt att porr är en medicin. Det är för många en tillflykt från det som skaver och gör ont i livet. I podden lägger vi fokus på de bakomliggande orsakerna till porrberoende, fortsätter hon. 

Skam och sårbarhet

Varje avsnitt innehåller en kort undervisning och lyssnaren får dessutom ta del av personliga samtal där teamet delar sina egna erfarenheter av det aktuella ämnet, samt får lyssna till ett case där en person berättar om sin brottning med psykisk ohälsa.

— Vi på Starta Om möter idag många människor som söker efter svaret hur de ska bli fria från sitt beroende av porr. I denna poddcast tar vi ett steg djupare och kollar på de saker som finns under ytan. Vi vill ta med både lyssnaren och tittaren på en resa i sårbarhet och ett sökande efter sanning och befrielse från den skam som de flesta upplever att de brottas med. Vi vill börja hitta svaret på det som vi tror alla egentligen längtar efter, Christian Edlund pastor, lärare och samtalssamordnare Starta Om, Frälsningsarmén.

Förutom Johanna och Christian finns också Pernilla Eklund, terapeut, lärare och författare, med i podd-teamet. Podden lanseras i ett helt nytt samarbete mellan Starta Om/Frälsningsarmén, Soul Tools och Himlen TV. Det första avsnittet av podden sänds onsdagen den 10 mars klockan 20.15 på HimlenTV7 och där poddar finns. Varje avsnitt är cirka 30 minuter långt.

Skam- och Sårbarhetspodden och portalen himlentv7.se/ung är första delen i en större satsning på program om psykisk hälsa på kanalen under våren. Podden finns i tio avsnitt och kommer sändas en gång i veckan. Alla avsnitt kommer fortsätta finnas tillgängliga på den helt nya portalen www.himlentv7.se/ung.

Text: Eva Gustin

Länkar

Starta Om, Frälsningsarmén arbetar med information och stöd kring porrmissbruk. www.startaom.se

Soul Tools. Församlingscoaching för psykisk hälsa. www.soultools.se

Himlen TV7 är en kristen kanal med fokus på evangeliet, bibelundervisning och Israelnyheter. www.himlentv7.se eller via gratisappen "Himlen TV7".

Publicerat: 2021-02-26Skriv ut