Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Frälsningsarmén ställer fram årets julgrytor

I mer än hundra år har Frälsningsarmén inför julen gått ut med sina julgrytor runt om i landet. På torsdagen den 6 december var det premiär i Stockholm för årets julgryteinsamling som ska användas för att hjälpa utsatta barnfamiljer, ensamma och hemlösa att fira en riktigt god jul.

Premiär för julgrytan på Östermalmstorg i Stockholm. Foto: Kerstin Tillenius

Trots den stigande julstämningen med vänligare ansikten, strålande ljus och välbekant julmusik, är julen för vissa en tid av mörker och utmaning. Faktorer som gör julen till en positiv upplevelse – familjen som samlas, gemenskap, glädje, generositet och god mat – kan ha motsatt effekt för människor som lider av ensamhet, fattigdom, hemlöshet eller är utsatta på andra sätt. Många har varken ork eller råd att förbereda något julfirande.

Många ber om hjälp

Före jul kontaktar många våra lokala verksamheter för att be om hjälp. Småbarnsföräldrar behöver hjälp med mat, kläder och ibland till och med en varm sovplats för natten. Vi möter också många ensamma.

Tack vare alla generösa bidrag från stockholmarna kan vi inför julen dela ut matkassar, presentkort, varma kläder och julklappar till barnen. Julgåvorna kommer att delas ut till behövande stockholmare som beviljats stöd i mitten av december. Det ordnas också gemensamma måltider och julfestligheter runt jul.

Frälsningsarméns julgryta har blivit en symbol för kärnan i julbudskapet: ”Fred och godhet till alla människor”. Tillsammans vill vi arbeta för att de som oroar sig för julhelgen i stället ska få uppleva den glädje och det hopp som julen handlar om.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Frälsningsarmén samlar också in julpengar i samband med föreställningen Sagan om Karl-Bertils Jonssons julafton. Plats: Scalateatern, Wallingatan 32-34. Före och efter pjäsen som spelas tisdag-söndag kl 19.

Text: Eva Gustin

Frälsningsarmén hjälper fattiga stockholmare 1915

Källa: http://tuben.edu.stockholm.se/stockholmskallan/julmat_till_fattiga_1915.mp4

flicka_nalle_ge_en_gava.jpg

Swisha 100 kr för att hjälpa någon i jul

Ge fler en god jul - swisha "JUL" till 9004805 

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 50 kr - Julfika och gemenskap för ensamma och äldre
  • 150 kr - En värmande julkapp - mössa och vantar
  • 250 kr - Julklapp till ett barn
  • 500 kr - Liten julmatskasse
  • 1000 kr - Stor julmatskasse
Publicerat: 2018-12-07Skriv ut