Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

2018 lyfte vi mångas liv tack vare ditt stöd!

Frälsningsarmén hjälper människor i utsatthet och tack vare gåvor från privatpersoner och företag har vi kunnat göra mycket förra året. I december sker den största insamlingen som bland annat leder till att ett riktigt julfirande blir verklighet för många som inte själva har möjlighet att ordna det.

Foto: Kampanjebild/ Jonas Nimmersjö

Frälsningsarmén samlar in medel till välgörande ändamål året om. Vi har fokusområden som hemlöshet, utsatta barn och unga, äldre, människohandel, ekonomisk utsatthet och integration. År 2018 har vi kunnat skänka nästan 25 000 matkassar och mer än 6000 presentkort på mat. Vi har även delat ut minst 7000 rekvisitioner till Myrorna eller försett människor med kläder därifrån. På kårerna och våra olika institutioner har det dessutom serverats över 200 000 mål mat eller fika.

Vi gav fler en meningsfull tillvaro

Vi ger unga chansen till en meningsfull fritid tack vare diverse aktiviteter, såsom scouting, kollon, möjligheten att lära sig att spela ett instrument eller sjunga i kör och annat. Även äldre kan åka på sommarkollo eller delta i dagledigträffar med mera. Vi bedriver natthärbärgen och stödboenden och den som är ny i vårt land kan få gemenskap, bland annat genom FFA, Football for all Global. Därtill hjälp att lära sig det svenska språket och om hur vårt samhälle fungerar. Vi har familjecenter och samtalscenter på sina håll, liksom HVB-hem.

Julfiranden varje år

För den som redan har det tufft kan utsattheten vara extra kännbar kring julen. Det är en orsak till att vi har vår allra största insamling i december. Tack vare den kan många kårer och sociala verksamheter bjuda in till julbord, julfester eller firande på självaste julafton. Gästerna kan utgöras av människor som lider av pengabrist och/eller ensamhet, såsom pensionärer, ensamstående föräldrar, arbetslösa, långtidssjukskrivna, hemlösa och de som är nya i vårt land. Det bjuds på traditionsenlig mat och inslag som lekar, sång och julklappsutdelning.

Utdelningar till behövande

Kåren i Västerås har exempelvis under flera år organiserat julbord med två sittningar på restaurangen Djäkneberget, som står för själva kalaset. Totalt kan 160 personer mätta sina magar. Frälsningsarméns sociala center i Hornstull i Stockholm hade också sitt årliga och populära julbord för 204 gäster. Frälsningsarmén ger även de som har behov julmatskassar och presentkort på mat inför julen. En del butiker och restauranger skänker livsmedel till julfesterna och matpåsarna. En mängd hotell över hela landet, liksom vissa butiker, samlar in julklappar från sina kunder som sedan Frälsningsarmén kan dela ut till behövande.

Tack!

På så vis hjälper privatpersoner och företag oss att hjälpa människor i utsatthet.

Stort tack till alla ni som har gjort detta möjligt!

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2019-01-24Skriv ut