Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Sverigepremiär i Umeå för film om människohandel

Intresset var stort för premiärvisningen i Umeå den 9 april av Frälsningsarméns film om människohandeln i Europa. Salongen på Filmstaden fylldes till bredden av besökare från bland annat kommunen, socialtjänsten och kyrkan.

Panelsamtal med lokala aktörer inom kommunen, Polisen och Frälsningsarmén efter premiären i Umeå av Frälsningsarméns film om människohandeln i Europa. Foto: Linnea Kampha

För att uppmärksamma det gränsöverskridande problemet med människohandel genomför Frälsningsarmén en filmturné i fem svenska städer. Efter Umeå kommer Stockholm den 7 maj, Göteborg den 14 maj och Visby under Almedalsveckan den 2 juli.

Panelsamtal efter visningen

Efter dokumentärfilmen Safe Havens hålls panelsamtal med lokala aktörer om vad som krävs för att bekämpa människohandel i respektive stad. I Umeå samtalade kommunpolitikern Andreas Lundgren (s) , Eva Norlin, regionskoordinator mot människohandel, de två poliserna Linda Blixt och Stina Juto samt Frans Ljungbladh från Frälsningsarmén i Umeå med Madeleine Sundell, Frälsningsarméns nationella samordnare mot människohandel. Alla bidrog med sina erfarenheter av människohandel och människoexploatering och sin syn på vägen framåt.

Ökat lokalt samarbete

Initiativet fick en mycket positiv respons och under minglet innan filmvisningen hölls många givande samtal. Madeleine Sundell och Frans Ljungbladh ser goda möjligheter för fortsatta diskussioner och ett utökat lokalt samarbete kring dessa angelägna frågor.

Text: Eva Gustin

Publicerat: 2019-04-12Skriv ut