Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Frälsningsarmén får kunglig uppmärksamhet

Englands prinsessa Eugenie uppmärksammar i ett youtube-klipp Frälsningsarméns arbete för människohandelns offer och arbetet för att öka medvetenheten om människohandel, det moderna slaveriet.

Frälsningsarméns arbete mot männskohandel

I Sverige har Frälsningsarmén satt ner foten i kampen mot människohandel och alla former av modernt slaveri. Det gjordes i en uppmärksammad kampanj under sommaren. Men arbetet fortsätter och kampen, arbetet, mot människohandel förs inte bara i Sverige, i hela Europa arbetar Frälsningsarmén aktivt mot det moderna slaveriet.

Prinsessans youtube-klipp

I England har det arbete som Frälsningsarmén, Salvation Army, gör där fått kunglig uppmärksamhet. Prinsessan Eugenie, dotter till prins Andrew, har släppt ett youtube-klipp där hon engagerat talar om arbetet som Frälsningsarmén gör för att öka medvetenheten om människohandel, det moderna slaveriet.

#askthequestion och #slavefree

Prinsessan uppmärksammar bland annat kampanjen på sociala medier under hashtagg #askthequestion (ställ frågan), där den brittiska allmänheten uppmanas att fråga företag och arbetsplatser vad de gör för att deras verksamheter och produktkedjor ska vara #slavefree (fria från slaveri).

"Jag har haft möjlighet att se med egna ögon vad Frälsningsarmén gör för offren för människohandel och modernt slaveri. ... Jag har besökt ett skyddat boende (gömställe) för dessa offer och förvånades över det arbete Frälsningsarmén gör och de överlevande som har kommit ut ur det moderna slaveriet.... Jag tror att det är allas möjlighet och skyldighet att #askthequestion och stödja denna kampanj på alla möjliga sätt för att försöka åstadkomma en förändring och skapa medvetenhet kring detta," säger prinsessan Eugenia i videoklippet.

Frälsningsarmén hoppas detta initiativ ska uppmuntra allmänheten att kunna upptäcka tecken på slaveri och människohandel.

Mer information

Vill du veta vad Frälsningsarmén gör i Sverige så läs på denna sida: www.fralsningsarmen.se/Verksamhet/Socialt-arbete/Manniskohandel/

Publicerat: 2016-10-25Skriv ut