Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Hjälp en barnfamilj i jul!

Julen närmar sig, en högtid som många förknippar med kärlek, glädje, gemenskap, gåvor och god mat. Värre är det för dem som har det tufft ekonomiskt och den som inte har någon att fira med. Men med din gåva kan vi hjälpa fler att få en god jul.

Glädjens högtid, julen, är snart här. Tyvärr innehåller den helgen inte lika positiva inslag för alla och människor i olika typer av utsatthet finns överallt runtomkring oss. Det kan handla om arbetslöshet, sjukdom, hemlöshet, missbruksproblematik eller att man är en ung, ensamstående förälder eller ny i vårt land. Som barn jämför man sig med kamraterna och känner kanske en sorg över att inte ha samma förutsättningar som dem. Och föräldrar sörjer att de inte kan ge sin familj ett riktigt julfirande.

Hjälp  i jul med julmat, firande och julklapp till ett barn

Dessutom finns det tusentals äldre som inte har någon att dela högtiden med. Alla vänner man hade är inte i livet längre och kanske har man inte så mycket kontakt med släktingar heller. En bräcklig hälsa kan också begränsa rörligheten och därmed bidra till isolering. För den som saknar boende är tillvaron än värre och det blir extra kännbart att bli utestängd från värmen och samvaron som ofta präglar julhelgen.

Med utgångspunkt i vår kristna tro känner vi inom Frälsningsarmén maningen att visa kärlek och sträcka ut handen till den som har behov av olika slag. Året om stöttar vi utsatta grupper och försöker också hjälpa dem till en förbättrad situation på lång sikt. Vi driver verksamheter såsom härbärgen, olika typer av boenden, center för hemlösa, EU-migranter med mera. På fler än hälften av våra 75 kårer runtom i landet har vi ett utökat socialt arbete. På många av dem erbjuder vi julbord, en kasse julmat, firande och klappar till barnen.

För äldre som sitter ensamma

Vi vill hjälpa barn och barnfamiljer att få en trivsam jul även om deras bankkonton gapar tomma. Likaså vill vi erbjuda gemenskap för de pensionärer som annars skulle tvingas genomlida högtiden i ensamhet. Även de som saknar en säng och tak över huvudet vill vi skänka lite värme, traditionsenlig mat och paket. Mitt i all utsatthet försöker vi bidra till att det blir en god jul, trots allt. Din gåva hjälper oss att nå fler.

Detta gjorde vi under förra året

Frälsningsarmén bedriver social verksamhet på över 80 orter i Sverige. Förra året delade vi ut:

  • 3 905 presentkort på mat.
  • 43 517 matkassar.
  • 3 531 rekvisitioner till exempelvis kläder hos Myrorna.
  • Vid 353 unika tillfällen erbjöd vi annan form av ekonomisk hjälp till människor i nöd.
  • Vi serverade även 140 557 portioner mat eller fika, gratis eller till låg kostnad, på våra kårer och i våra sociala verksamheter och öppenvård.

Hjälp någon i jul

Swisha här

Exempel på hur din gåva kan hjälpa

  • 50 kr - Julfika och gemenskap för ensamma och äldre
  • 150 kr - En värmande julkapp - mössa och vantar
  • 250 kr - Julklapp till ett barn
  • 500 kr - Liten julmatskasse
  • 1000 kr - Stor julmatskasse

swishbild.jpg Swisha till 900 48 05

Skriv ut