Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Tillsammans kan vi ge julen till fler

Julen närmar sig, en högtid som många som ser framemot då den ofta innefattar kärlek, glädje, gemenskap, gåvor och god mat. Värre är det för dem som har det tufft ekonomiskt och så många som var femte barnfamilj har inte råd att fira en jul med allt vad den innebär. Med din hjälp vill och kan vi ändra på detta.

Glädjens högtid, julen, är snart här. Tyvärr innehåller den helgen inte alls så positiva inslag för alla. Orsaker till detta kan vara arbetslöshet, sjukdom, missbruksproblematik eller för att man är ung, ensamstående förälder eller ny i vårt land. Som barn jämför man sig med kamraterna och känner kanske en sorg över att inte ha samma förutsättningar som dem. Och föräldrar sörjer att inte kunna ge sina barn ett riktigt julfirande.

Många äldre sitter ensamma

Dessutom finns det tusentals äldre som inte har någon att dela högtiden med. Alla vänner man hade är inte i livet längre och kanske har man inte så mycket kontakt med släktingar heller. En bräcklig hälsa kan också begränsa rörligheten och därmed bidra till isolering. För den som saknar boende är tillvaron än värre och det blir extra kännbart att bli utestängd från värmen och samvaron som ofta präglar julhelgen. Detta vill vi råda bot på.

Svenskarna spenderade förra året 80 miljarder kronor på julhandeln, en rekordhög siffra. Det tyder på en enorm handlingskraft och sammantaget ett stort ekonomiskt kapital. Även Frälsningsarmén drivs av krafter som tar sig i uttryck i att vi vill hjälpa barnfamiljer att få en trivsam jul även om deras plånböcker gapar tomma. Likaså vill vi erbjuda gemenskap för de pensionärer som annars skulle tvingas genomlida högtiden i ensamhet. Även de som saknar en säng och tak över huvudet vill vi ska få del av traditionsenlig mat och gåvor.

Julbord, en kasse julmat, firande och klappar till barnen

Med utgångspunkt i vår kristna tro känner vi maningen att visa kärlek och sträcka ut handen till den som har behov av olika slag. Vi bedriver ett omfattande socialt arbete på över 100 orter och i många av våra verksamheter och kårer erbjuder vi julbord, en kasse julmat, firande och klappar till barnen.

Vi vill också skapa utrymme för den julfrid det kristna budskapet präglas av. Kanske då särskilt med tanke på de barn som tvingas se sina föräldrar onyktra och aggressiva under julhelgen, eller de kvinnor som lever i relationer eller har flytt ifrån sådana där de utsatts för våld. Vi hjälper utsatta grupper året om och försöker också hjälpa dem till en förbättrad situation på lång sikt. Detta kan bli verklighet tack vare din handlingskraft och generositet när du väljer att skänka en gåva till Frälsningsarmén.

Detta gjorde vi under förra året

Frälsningsarmén bedriver social verksamhet på över 100 orter i Sverige. Förra året delade vi ut:

  • 4858 presentkort på mat,
  • 27 442 matkassar,
  • 6915 rekvisitioner till exempelvis kläder hos Myrorna.
  • Vid 535 unika tillfällen erbjöd vi annan form av ekonomisk hjälp till människor i nöd.
  • Vi serverade även 245 724  portioner mat eller fika, gratis eller till låg kostnad, på våra kårer och i våra sociala verksamheter och öppenvård.

Hjälp oss att sätta en liten guldkant på julhelgen för dem som inte förmår göra det själva. Med ditt bidrag kan vi tillsammans bidra till att ge fler en god jul!

Swisha 100 kr för att hjälpa någon i jul

Ge fler en god jul - swisha JUL till 9004805 

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 50 kr - Julfika och gemenskap för ensamma och äldre
  • 150 kr - En värmande julkapp - mössa och vantar
  • 250 kr - Julklapp till ett barn
  • 500 kr - Liten julmatskasse
  • 1000 kr - Stor julmatskasse
Skriv ut