Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Integration - riv murar mellan människor

Många människor lever i utsatthet på olika sätt. Vi ser ensamma pensionärer som sällan lämnar sina hem, barn som inte har råd att delta i vardagen och nyinflyttade som aldrig kommer in i samhället. Hjälp oss att sätta punkt för utanförskapet i Sverige!

Medarbetare på Frälsningsarmén möter på kårerna och i sociala verksamheter många människor som lever i utsatthet och utanförskap på olika sätt. Ofta handlar det om ekonomiska problem, ensamhet och isolering bland såväl barn och unga, äldre och asylsökande.

Vi erbjuder mötesplatser och gemenskap

Vi erbjuder en rad aktiviteter som många inte har råd att bekosta själva men som ger människor en meningsfull tillvaro och fritid. Dessa tillfällen skapar mötesplatser och gemenskap och underlättar även integrationen i vårt samhälle.

För äldre

De äldre kan delta i träffar som innefattar föreläsningar, hantverk, fysiska aktiviteter eller att äta tillsammans och följa med på utflykter och sommarläger. Även rullstolsburna och de som använder rullator kan vara med och i det så kallade "Salomeprojektet" stöttas demenssjuka och deras anhöriga. Den som behöver kan bli hämtad och skjutsad till aktiviteter och/eller få hembesök och hjälp med olika sysslor.

För barn och unga

Barn och unga har möjlighet att lära sig spela instrument, sjunga i kör, pyssla och delta i scouting och tjejkvällar med mera. De kan följa med på utflykter, kollon och läger. Frälsningsarmén driver även fritidsgårdar och öppna förskolor. Barn och unga med trassliga hemförhållanden, såsom de med föräldrar som lever i missbruk eller lider av sviktande hälsa, erbjuds stöd och samtal och hänvisas vid behov till familjecenter och utrednings- och behandlingshem i Frälsningsarméns regi.

För asylsökande

För asylsökande finns det språkkurser/språkcaféer, pyssel och idrottande där deltagarna samtidigt får lära sig att konversera på svenska. I Akalla finns ett välbesökt kvinnocenter som erbjuder många aktiviteter som leder till att deltagarna både förbättrar språkkunskaperna och lär sig om hur vårt samhälle fungerar. På en del flyktingboenden anordnas det också värdefulla sysselsättningar för de som vistas där. Dessa verksamheter och hjälpinsatser vill vi kunna fortsätta med, särskilt med tanke på att personal vittnar om att antalet hjälpsökande har ökat markant på senare tid.

Hjälp oss att sätta punkt för utanförskap

Skriv ut