Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Härbärge för kvinnor i Uppsala utökar öppettiderna

Frälsningsarméns natthärbärge för kvinnor i Uppsala utökar öppettiden under helgerna. Nu kan den som sovit på Sagahemmet från fredag till lördag eller lördag till söndag stanna kvar hela förmiddagen. Även kvinnor som inte har sovit på härbärget är välkomna in på kaffe och smörgås på lördag och söndag-förmiddagarna.

Sagahemmets härbärge för kvinnor har sex sovplatser för kvinnor, två rum med tre sängar i varje. Foto: Jonas Nimmersjö

För att få upp ögonen på fler att akutboendet finns och för att erbjuda även dem som bara vill komma in och ta en kopp förmiddagsfika, håller Frälsningsarmén från och med den 27 februari öppet Sagahemmets härbärge för kvinnor även på helgförmiddagarna.

Ha någonstans att gå dagtid

— I veckorna finns det andra öppna daghärbärgen, men det har inte funnits något som är öppet på lördagar och söndagar. För vissa kan det fylla ett behov av att ha någonstans att gå på dagtid och vi vill också nå fler som saknar natthärbärge, men kanske inte känner till Sagahemmet, säger verksamhetschef Per Arenlid.

Sagahemmets härbärge för kvinnor öppnade i januari 2019. Akutboendet har sex sovplatser för kvinnor, två rum med tre sängar i varje. Rummen ligger avskilt från Sagahemmets övriga verksamhet, med stödboende och utslussningslägenheter.

Alla har rätt till en natt på härbärget

Oavsett vilken kommun eller vilket land kvinnorna kommer från så har de rätt till en natt på härbärget. Är de från Uppsala får de i första steget sova tre nätter. Efter det måste kommunen bevilja fortsatt boende, så för att stanna längre behöver de ta kontakt med Socialtjänsten.

Tidigare var härbärget öppet från halv sju på kvällen till halv åtta på morgonen. Nu kan nattgästerna alltså stanna kvar fram till klockan 12 på helgerna.

Text: Eva Gustin
Foto: Jonas Nimmersjö

Hjälp en person i hemlöshet

Swisha här

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 50 kr - Ger en matkasse med bröd, frukt och två konserver
  • 80 kr - Ger sängkläder för en natt
  • 100 kr - Ger mössa och vantar
  • 250 kr - Ger en varm jacka

swishbild.jpg Swisha till 900 48 05

vårt arbete mot hemlöshet Våra sociala center, akut- och stödboenden 

Publicerat: 2021-03-04Skriv ut