Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Här finns vi med hjälp till flyktingar och immigranter

Här är några av de orter där vi möter asylsökande, flyktingar och immigranter och arbetar för integration och immigration. Arbetet är flexibelt och kan förändras utefter efterfrågan och resurser.

 • Borlänge - Verksamheten "Öppen dörr" två eftermiddagar i veckan - hit är alla välkomna och här möter vi många ensamkommande och andra nysvenskar.
  - Tonårsgrupp: torsdagskvällar. Kort samling och pratar om något ämne; vänskap eller förlåtelse, sedan finns det gott om tid för samtal - både individuellt och tillsammans, Fifa-spelande, pingisturnering, pyssel, bakning mm.
  - Samtalsstöd och vägledning samt information om hur svenska systemet fungerar.
  - Vi försöker också inkludera de vi möter i vårt arbete genom till exempel. att laga mat, baka, städa, rensa och hjälpa till med olika sysslor som finns här på kåren.
 • Finspång - Sång, föredrag, svensklektioner i fyra nivåer med hjälp av pensionerade lärare. Viss utdelning av mat samt bibelstudier. Hjälp med myndighetskontakter samt ekonomiskt bistånd.
 • Göteborg - Personal med en kaffevagn går omkring på gator i områdena Nordstan och Rosenlund för att möta och stötta papperslösa unga killar, liksom kvinnor som lever i prostitution.  Läs mer om arbetet i Göteborg här >>
 • Haparanda - Svenskkurs, mat- och bak-träffar tillsammans med Betelkyrkan, Equmenia. Ledararbete för asylsökande: Satsning på utveckling av ledarskap där invandrande blivit nyckelpersoner i arbetet. Ledarutbildning med bibelläsning, bön, samtal och lovsång. Kårens övriga verksamhet såsom bibelläsning och bön, tisdagsträff; mötesplats för daglediga, öppet hus med fika, sällskapsspel, samtal och sångstund.
 • Helsingborg
 • Jönköping - Vårsol stödboende för ensamkommande ungdomar 16-20 år.  Ungdomarna förbereds för eget boende och vuxenliv. Vi ser till de individuella behoven och stöttar ungdomen till att själva kunna ta ansvar för sin hälsa och att nå relevanta utbildningsmässiga mål. Om utbildning inte är möjlig hjälper vi till att hitta någon annan form av sysselsättning.
 • Malmö
 • Skelleftehamn/Skellefteå - undervisning i svenska.
 • Stockholm - Kvinnocenter i Akalla - jobbar för att bryta segregationen bland utrikesfödda kvinnor och stötta dem i att lära sig svenska och genom språket närma sig arbetslivet och få jobb och att bli en del av det svenska samhället. Läs mer om kvinnocentret här >>
 • Stockholm - EU-center - en mötesplats för utsatta EU -och tredjelandsmedborgare. Här kan de som vill äta, byta kläder och få vägledning och råd i angelägna frågor.
 • Västerås

Kontakta din närmaste ort för information om vilket arbete som bedrivs där >> 

Skriv ut