Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

"Så snart coronan kom ringde de från Frälsningsarmén"

Ingrid har varit aktiv på kåren (församlingen) i Frälsningsarmén sedan unga år. Så här i coronatider saknar hon de anhöriga men försöker hålla humöret uppe - trots allt finns det någon som har det värre och saknar nätverk helt, menar hon.

Frälsningsarmén betyder mycket för Ingrid Fredh. Flera från hennes kår har ringt och frågat hur hon har det och om hon har något nätverk. Foto: Carina Tyskbo

Hej Ingrid, hur går dina tankar kring corona-pandemin?

— Nog har jag tänkt ibland att detta är orättvist mot oss äldre. Men så tänker jag att jag inte är värst lottad - det finns de som har det mycket värre. Men det är jobbigt att vara utan mina barnbarn! Den lilla förstår inte att vi inte kan ses utan sitter och pussar telefonen när vi pratar.

Finns det personer runt dig som hjälper till?

— Jag är änka sedan väldigt länge men har haft en vän som nu är lite dålig själv. Barnbarnen bor i Arbåga, min son i Småland och en dotter bor i Märsta. Och så har jag ju "Frälsis", som betyder mycket! Många på kåren har jag känt sedan jag var tonåring, jag är nog i det närmaste född där.

Har du blivit kontaktad av Frälsningsarmén?

— Ja, de ringde rätt omgående när coronan kom och frågade om jag hade något nätverk. Och det har jag ju. Min dotter har hjälpt mig. Men man är tacksam för att de hör av sig, det är fint.

Text och foto: Carina Tyskbo

Hjälp oss nå isolerade äldre

Swisha här swishbild.jpg 9004805

Starta din egen insamling

Exempel på vad din gåva bidrar till

  • Fika att hämta
  • Matlådor och matkassar levererade till dörren

Vårt arbete för äldre 

Publicerat: 2020-06-16Skriv ut