Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

"Jag önskar att livet snart blir som vanligt igen"

För Ing-Britt satte coronaviruset stopp för mycket av det aktiva pensionärsliv som hon och maken hade tillsammans. Men genom Frälsningsarmén kom både matlådor, nätverk och musik till tröst och glädje. Hon saknar barnbarnen men är glad över promenaderna.

Ing-Britt tycker om att gå ner till parken mitt på Karlavägen och sitta och lyssna när musikkåren övar. Hon är tacksam över att hon och maken är friska och glad för maten från Frälsningsarmén. Foto: Carina Tyskbo

— Jag är 79 år, min man 85. Vi bor i Stockholm nära Frälsningsarméns kår Templet på Östermalm och har två barn här i stan. Vi har båda hållit oss friska under corona, tack och lov. Men två nära vänner som fick corona i Jönköping-Huskvarna är nu båda döda. De begravdes för en månad sedan. Även en man här på kåren har avlidit, det var tungt för de anhöriga att inte få besöka honom på slutet.

På behörigt avstånd. Ing-Britt och vännen Ingrid är båda medlemmar i samma kår(församling) i Frälsningsarmén. Tankar och funderingar kring saknad och hur allt ska bli är skönt att dela med någon som är i samma sits. Foto: Carina Tyskbo

Tar promenader varje dag

— För min man och mig är livet ändå skapligt tycker jag. Vi har en bra lägenhet och balkong. Varje dag tar vi promenader, nu om en liten stund ska vi gå ner till Karlaplan där musikkåren har övningskväll. Det är så fint att bara sätta sig på bänken och lyssna.

"Känt mig ganska lugn och trygg ändå"

— Jag har inte känt mig speciellt orolig under corona-viruset, utan ganska lugn och trygg hela tiden. Varken jag eller min man har några underliggande sjukdomar. Men vi tycker båda två att det är lite trist nu när man inte kan gå ut och vara bland folk som vi brukar uppskatta. Vår sommarstuga i Jönköping sålde vi i september.

"Jag möter idel glädje när maten kommer"

— Varje dag i tre månaders tid har vår kår delat ut mat. De kör lådor till dem som bor längre bort - vi som bor närmre hämtar själva. En del av oss hämtar till dem som bor i huset också, på så sätt har jag hållit kontakt med mina grannar. De lever ensamma eller i par, en har rullator, några har ingen hjälp i hemmet eller möjlighet att handla själva. Tänk ändå att vi har fått hem färdiglagade lådor - jag möter idel glädje när maten kommer. Vi är så tacksamma till företagen som är med och sponsrar detta!

Trottoarfest utanför kåren med sång och musik

— Idag har vi haft trottoarfest utanför kåren på Östermalmsgatan. Musikanter från kåren kom och spelade, min man spelade gitarr, några sjöng och vi delade ut glass. Kommendör Marianne Adams var också med. Folk tyckte det var trevligt, roligt få sjunga sångerna. Och han som spelade trumpet är så bra!

Vana att umgås och vara aktiva

— Nu efter den här tiden längtar jag allra mest efter att träffa barnen och barnbarnen. Vi är vana att vara aktiva på många sätt, att umgås och delta i möten. Det har ju inte gått nu. Så vi önskar att livet snart ska bli som vanligt igen.

Text och foto: Carina Tyskbo

Hjälp oss nå isolerade äldre

Swisha här swishbild.jpg 9004805

Starta din egen insamling

Exempel på vad din gåva bidrar till

  • Fika att hämta
  • Matlådor och matkassar levererade till dörren

Vårt arbete för äldre 

Publicerat: 2020-07-20Skriv ut