Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Världen ber för människohandelns offer

Den 27 september har Frälsningsarmén världen över den årliga bönedagen för människohandelns offer.

Kommendör Marianne Adams, president för Frälsningsarméns kvinnoorganisation. Foto: Annette Emmoth

Som vanligt bjuder Frälsningsarméns verksamheter in till bön som även innefattar förövare och dem som står i frontlinjen för bekämpningsarbetet mot människohandel.

— Dagar som denna ger oss anledning att påminna varandra om vad som händer i vår värld, att dela berättelser om människor som har fått hjälp ur dessa svåra situationer, uppmuntra folk att hålla sig informerade och be och kämpa för att se en förändring i Sverige och i världen.

Det säger kommendör Marianne Adams, president för Frälsningsarméns kvinnoorganisation. Temat för i år är ”Hela brutna relationer!” efter bibelordet i 2 Korintierbrevet 13:11: ”…var glada, låt er upprättas och förmanas, var eniga och håll fred. Då ska kärlekens och fridens Gud vara med er.” Ett nytt redskap för dagen är boken ”Fight for Freedom”, Frälsningsarméns guide för kampen mot det moderna slaveriet.

— Jag hoppats att varje medarbetare och medlem i Frälsningsarmén känner till vad människohandel och exploatering är och att det är möjligt att göra något för att stoppa den. Bön är jätteviktig och upplysning är viktig avslutar Marianne Adams.

Text: Teresia Jansson

vårt arbete mot människohandel

Publicerat: 2020-09-15Skriv ut