Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Nominerad till årets opinionsbildare för arbete mot människohandel

Frälsningsarméns nationella samordnare för arbetet mot människohandel, Madeleine Sundell, är en av tre nominerade till tidningen Dagens utmärkelse för Årets opinionsbildare, som delas ut för första gången i år.

Madeleine Sundell, jurist och nationell samordnare för Frälsningsarméns arbete mot människo­handel. Foto: Jonas Nimmersjö

Alla Dagenläsare har under hösten haft chansen att komma in med nomineringar till Årets opinionsbildare, utifrån kriterierna att på kristen grund och på ett föredömligt sätt gjort avtryck i samhällsdebatten under 2019. Juryn som består av Dagens opinionsredaktion, har valt ut tre slutkandidater. Pristagaren kommer att presenteras på Dagengalan i Linköping den 16 november.

En av finalisterna är Madeleine Sundell, jurist och nationell samordnare för Frälsningsarméns arbete mot människo­handel. De andra två är Micael Grenholm, författare och pastor i Mosaik­kyrkan i Uppsala, och Nuri Kino, journalist, filmare, författare,­ initiativtagare till organisationen A Demand for Action, ADFA.

De tre har en sak gemensamt, skriver Dagen: ”De är brinnande personer som utan att förtröttas arbetar för att väcka opinion, inte för egen vinning utan för att åstadkomma förändringar på viktig samhälls­områden.”

– Det är oerhört hedrande att få bli uppmärksammad för denna viktiga fråga som pekar på människors rätt att få äga sina egna livsvillkor och sin egen framtid, säger Madeleine Sundell, som just lämnat över sina arbetsuppgifter på Frälsningsarmén för att gå på föräldraledighet.

I motiveringen skriver Dagen om Madeleine

”Under år 2019 har hon lyft människohandelsfrågan i Sverige till en ny nivå genom att sätta press mot Sveriges regering och politiker. Detta har bland annat lett till uppmärksamhet från Europarådets expertkommitté och till att Riksrevisionen har inlett en granskning av Sveriges arbete mot arbetskraftsexploatering.”

Vårt arbete mot människohandel 

Så ser människohandeln ut i Sverige

Publicerat: 2019-10-31Skriv ut