Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Verktyg från Scouterna att använda i vårt arbete bland barn och unga

Goda metoder för att skapa trygga möten och trygga miljöer för arbete bland barn- och unga hos bland annat Frälsningsarmén. Allt från att prata om barnkonvention och barns rättigheter med barn, trygga aktiviteter och fördjupningar för hur vi blir trygga tillsammans.

Foto: Scouterna

Barns rättigheter och att vara en schysst kompis

Frälsningsarméns scoutverksamhet för barn och unga är en del av Scouterna. Under tre års tid har Scouterna, med medel från Allmänna Arvsfonden, utvecklat sin Trygga Möten-verksamhet till Trygga Möten Överallt, med syfte att göra barn och unga mer medvetna om sina rättigheter och att vara en schysst kompis. Trygga Möten Överallt omfattar alla former av fritidsaktiviteter samt gör det förebyggande arbete mot övergrepp mer tillgängligt för barn och ungas egna deltagande. I samband med projektets avslutande lanseras en rad nya material och arbetssätt för både vuxna https://youtu.be/GJefWiuAZH0 och barn https://www.youtube.com/watch?v=GjsPXg99TRo

Goda metoder för att skapa trygga möten och trygga miljöer

Frälsningsarmén är en samverkansorganisation till Scouterna och har följt projektet på nära håll. Vi är otroligt glada för de verktyg som tagits fram. De innehåller goda metoder för att skapa trygga möten och trygga miljöer för arbete bland barn- och unga. Allt från att prata om barnkonvention och barns rättigheter med barn, trygga aktiviteter och fördjupningar för hur vi blir trygga tillsammans.
Dessa aktivitetspaket kommer att kunna implementeras och användas inom allt vårt arbete bland barn och unga.

Här hittar du verktygen och aktivitetspaketet http://tryggamoten.scout.se/verktyg/

Publicerat: 2016-05-03Skriv utKommentera (
)