Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Stort stöd från allmänheten efter stölden i Jönköping

Under natten till lucia bröt sig tjuvar in i Frälsningsarméns lokaler på Södra Vätterbygdens kår och stal 14 000 kr ur kassaskåpet. Pengarna som hade samlats in skulle ge utsatta familjer och barn en mer fröjdefull jul i form av julklappar, matkassar och julfiranden.

Theres Frisk, Frälsningsarmén vid julgrytan med en reporter från P4 Radio Jönköping.

Nyheten spred sig snabbt och kort därefter började gåvor strömma in från företag och privatpersoner runt om i landet.

-Det har varit jättestor respons från privatpersoner, företag och medier. Många skänker och visar ett stort stöd för Frälsningsarmén och vårt arbete, säger Theres Frisk kårledare för Södra Vätterbygdens kår i Jönköping.

Julhjälpen kan nu bli av

Tack vare alla gåvor kommer de planerade insatserna kring jul bli av. Det blir julhjälp till 150 hushåll i form av matkassar och någonting extra som sätter en liten guldkant på tillvaron för dessa utsatta människor som är i behov av hjälp. Det handlar om familjer och fattiga pensionärer som lever på marginalen.

-Det är fint att se att människor vill stötta oss i vårt arbete, att den sociala omsorgen finns där när andra skyddsnät brister och vi i Frälsningsarmén kan stiga in. Att människor tycker det vi gör genom vårt arbete har betydelse, säger Theres Frisk.

Familjemiddagar och lovaktiviteter

Gåvorna, som in nuläget överstiger 200 000 kr kommer även användas under kommande år. Man kommer satsa lite extra på ett familjeprojekt gentemot familjer som är socialt utsatta och behöver extra stöd. Exempelvis kommer det redan nu på onsdag vara en familjemiddag fylld av gemenskap där familjer kan få pyssla om umgås tillsammans. Gåvorna ger ett handlingsutrymme att erbjuda fler lovaktiviteter under sommaren, att kåren får extra resurser till planerna som redan finns. Theres hoppas även på att nya hjälpsökande söker sig till kåren.

-Alla är värda ett oerhört stort tack oavsett summa och vi hoppas att intresset att ge gåvor finns även efter jul. Behovet av hjälp till utsatta människor finns året runt, avslutar Theres.

Text: Emilia Beijer

 

Publicerat: 2017-12-19Skriv ut