Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

”Situationen för de hemlösa är mycket besvärlig”

Det är många minusgrader i hela Sverige och de som är hemlösa far nu riktigt illa. Bristen på sängplatser och varma kläder är påtaglig. ”Har du varma, hela och rena ytterkläder, samt rejäla skodon att skänka, kontakta oss” uppmanar Per-Uno Åslund, metodstöd för Frälsningsarméns sociala institutioner.

-Situationen är mycket besvärlig, nu när det ju en så kall vinter i hela landet, våra sängplatser är fulla och det går åt mycket kläder och mat, på våra gemenskapscenter och härbärgen runt om i landet, säger Per-Uno Åslund, metodstöd för Frälsningsarméns sociala institutioner.

Hjälp för hemlösa i Stockholm

I Stockholm finns Frälsningsarméns akutboende Midsommarkransen med 30 sängplatser samt Vinternatt i Hägersten med 45 sängplatser. Vinternatt riktar sig till hemlösa EU-migranter och tredjelandsmedborgare.

Vinternatt 2, ett samarbete med andra kyrkor och frivilligorganisationer där man ansvarar för en veckokväll var erbjuder Frälsningsarméns kår Templet i Stockholm på måndagskvällar tolv sängplatser.

Lagren med varma kläder töms

Bodil Nilsson som är verksamhetsansvarig för Frälsningsarméns Sociala center i Stockholm berättar att de drygt 150 personer som varje dag kommer till dem nu har ett mycket större behov av varma kläder och av att få sköta sin hygien.

Vill du skänka varma kläder?

-Har du varma, hela och rena ytterkläder, och även övriga klädesplagg, samt rejäla skodon, så kan du kontakta Frälsningsarméns Sociala center, och EU-center- i Stockholm! Även i andra städer finns behov. Ta kontakt och fråga om behov finns på din ort, uppmanar Per-Uno Åslund.

Här hittar du Frälsningsarméns kårer och institutioner på din ort >>

Text: Charlotte Ander

Publicerat: 2018-02-28Skriv ut