Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

100 års scoutverksamhet firades i Örebro

På själva födelsedagen 13 januari kom scouter från hela Örebro län och deltog i historietävling, åt tårta och hade ett stort lägerbål med andakt som avslutning.

Foto: Shutterstock

Hur det startade i Örebro för 100 år sedan

Under första världskriget, år 1916 såg Frälsningsarméns ungdomsfanjunkare Ebba Larsson många sysslolösa pojkar som bara drev omkring. Hon hade hört om scouting och tyckte att det vore något som borde prövas.

Med hjälp av två ungdomsledare i Frälsningsarméns kår i Örebro så startade man upp en scoutgrupp. Visst motstånd väckte det hela initialt, men då man såg att pojkarna fick möta Jesus genom scouternas verksamhet så vände vindarna.

Som ett resultat av dessa engagerade ledare och genom åren många andra trogna scoutledare som fortsatt att vägleda barn och unga i scouting, så firade FA scout i Örebro och i Sverige den 13 januari 2016, 100 år av obruten scoutverksamhet.

Födelsedag med historietävling, tårta och lägerbål

På själva födelsedagen 13 januari kom scouter från hela Örebro län och deltog i historietävling, åt tårta och hade ett stort lägerbål med andakt som avslutning.

Mingelparty som avslutades med scoutgudstjänst

Lördagen 16 januari var det mingelparty då gamla och nya scouter delade gemenskap med musik, fotocollage, buffé, andakt och många minnen. Helgen avslutades med scoutgudstjänst på söndagen, ett fint tillfälle då vi tackade Gud för det som varit, men riktade blicken framåt.

Vi vill vara med och föra fler barn och unga in i gemenskap med Jesus. Minnesordet för året är från Joh. 8:12 Jesus sade; " Jag är världens ljus, den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus."

Text: Anna-Karin Åkerman

Publicerat: 2016-01-26Skriv utKommentera (
)