Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Myrorna i Ropsten återinvigd

Torsdagen den 25 januari klockan tio var kön lång utanför Myrorna på Kolargatan i Ropsten. Flera hundra kunder väntade på att bandet skulle knytas upp och butiksdörrarna öppnas. Myrorna har funnits på Ropsten länge, men under flera år har de inhysts i en provisorisk butik i närheten för att lokalerna skulle renoveras. Nu är det jobbet klart och butiken är åter fylld av varor och kunder.

Myrorna fick tillträde till lokalerna i november, berättar Anna Cleve, som till vardags är butikschef på Myrorna i Uppsala men som ofta går in som projektledare för nya butiker och nyöppningar som denna.

Hur har de senaste dagarna varit?

– De har varit intensiva, igår så slutade vi här tio över tio på kvällen, säger Anna Cleve.

Det är inte första gången du är projektledare för butiksstart på Myrorna, är det något du gillar att göra?

– Absolut, det är jätteutvecklande. Jag har jobbat på Myrorna i tio år som butikschef, men sådant här är jättekul man får träffa nya människor, det är fantastiskt.

Ute i butiken möter vi Lisen Edwarsson som har en projektanställning som kommunikatör och som butiksarbetare på Myrorna, hon har varit på plats i Ropsten i två intensiva veckor berättar hon.

– Det har varit väldigt roligt, men otroligt stressigt faktiskt, säger hon. Det har varit full rulle.

Vad har varit ditt ansvar här?

– Jag har varit ansvarig för textilavdelningen, berättar lisen. Och har byggt upp den från ingenting, ett tomt hörn till vad det är i dag, med skenor, hyllor kuddar, garn och så vidare. Men med hjälp från fantastiska medarbetare.

Vid lunchtid mitt ute i butiken möter vi en mycket glad men stressad butikschef som delar ut godis till kunderna som köar till kassan. Kön slingrar sig runt mellan hyllor långt inne i butiken.

Hur har dagen varit sedan ni öppnade?

– Lyckosam, det är jättekul med alla kunderna här, säger Marie Linn butikschef på Myrorna i Ropsten och Skärholmen.

Hur länge har du varit butikschef för den här butiken?

– Det blev klart att jag skulle ta över butiken den 15 december, säger Marie. Och under januari så har jag varit här och byggt upp butiken.

Hur bestämmer man var allt ska vara?

– Vi har haft en grov ritning, säger Marie. Men så är det när man jobbar med den här typen av produkter att det är svårt att veta exakt vad man har att sälja. Det är inte som en valig detaljhandelsbutik. Vi får det vi får. Det är fantastiska lokaler vi får att jobba i här, men jag tror att kunder framförallt gillar ljuset i de här ljusa lokalerna.

Text: Jonas Nimmersjö

Publicerat: 2018-01-25Skriv ut