Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

I tider av ovisshet – vi fortsätter att hjälpa de mest utsatta

Själva valdagen när det gäller vem som kommer styra vårt land är förbi. Men det verkar som om vi får leva i ovisshet ett tag till när det gäller det slutgiltiga beskedet.

Foto: Carina Tyskbo

Valet har kretsat kring ämnen som berör svårigheter med integration och utanförskap, människor som inte får rätt vård i tid, de med särskilda behov av stöd och assistans men som inte får det, äldre som lider av ensamhet och knaper ekonomi, barn och unga som far illa, ökad psykisk ohälsa, bostadsbrist med mera. Detta är områden som vi inom Frälsningsarmén länge har arbetat med och som vi kommer fortsätta att prioritera, hur det politiska läget än blir i vårt land.

Alla behöver tak över huvudet, mat på bordet, hela och rena kläder och en ekonomi som täcker de grundläggande behoven i livet. Men vi inom Frälsningsarmén tror även på en andlig dimension. Frälsningsarméns grundare, William Booth, sade själv att han ville kämpa ända till slutet, så länge det finns kvinnor som lider och gråter, barn och unga som saknar skydd och vård, fängelser som är fyllda av människor, de som lider av missbruk, vilseförda flickor som lever på gatan och människosjälar utan Guds ljus. För detta och dessa vill Frälsningsarmén i Sverige och över hela världen kämpa än i dag och varje kommande dag till tidens slut, oavsett valresultat.

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2018-09-10Skriv ut