Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Frälsningsarméns konfirmander 2019

Lördagen den 6 juli avslutades Frälsningsarméns konfirmationsskola som i år hade 22 elever. Konfirmationshögtiden hölls på Frälsningsarmén i Halmstad inför en fullsatt lokal.

Bild 1: Kommendör Clive Adams under konfirmationen. Bild 2: Konfirmander och ledare i lovsång. Bild 3: Ledarna. Bild 4: Marianne och Clive Adams. Foto: Emilia Beijer

Frälsningsarméns konfirmationsskola 2019

Frälsningsarméns årliga konfirmationsskola hölls i underbar miljö vid havet på Strandgården i Halmstad. I två veckor har konfirmanderna fått lära sig om och undervisats i vad Frälsningsarmén och kristendomen är. Utöver undervisning har lägret innehållit mycket gemenskap i form av lekar, ”konfakamp”, sång och musik, bad, andakter, besök på Gullbrannafestivalen, m.m.

”Vi ber om Guds välsignelse för framtiden”

Under konfirmationshögtiden medverkade Frälsningsarméns ledare, kommendörerna Clive och Marianne Adams. Marianne predikade och skickade med budskapet till konfirmanderna om tro, hopp och kärlek. ”Konfirmationshögtiden är en dag vi ber om Guds välsignelse för framtiden. Alla ord jag vill skicka med er finns i bibeln och dessa är tro, hopp och kärlek. Tre enkla men viktiga ord. Kärlek är viktigt att visa till folk runt omkring dig men även att du älskar dig själv.” – sade Marianne.

Strax därefter invigdes konfirmanderna av Clive Adams. ”Därför frågar jag er var och en personligen. Vill du göra Jesus till herren i ditt liv?” – sade Clive. Konfirmanderna svarade i kör ”JA”.

Ledare från Frälsningsarmén

Lägeransvariga var Emil och Johanna Samuelsson, kårledare på Frälsningsarmén i Halmstad. Fler ledare, alla från Frälsningsarmén fanns också på plast. Julia Adolfsson som arbetar som barn- och ungdomskonsulent på Frälsningsarmén i vanliga fall berättade om vad hon upplevde på lägret under konfirmationshögtiden:

”Redan första kvällen var gemenskapen igång. Kärleken bara flödade bland konfirmanderna.”

”Gud överträffade mina förväntningar. Gud har gjort så mycket mer i era liv än vad ni själva kan tänka.” – sade Julia till konfirmanderna.Julia Adolfsson. Foto: Lars Beijer

”Det bästa med lägret var att få lära känna nya människor och Jesus”

Emil frågade en av konfirmanderna vad som var det bästa med lägret. ”Det bästa med lägret var att få lära känna nya människor och Jesus.”

Ytterligare en konfirmand instämde.

”Jag har haft det jättekul. Jag trodde inte att jag skulle klicka med någon men nu har jag vänner för livet.”

Johanna Samuelsson. Foto: Lars Beijer

Text: Emilia Beijer

Publicerat: 2019-07-08Skriv ut