Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

För ett tryggare Sergels torg

Måndag-onsdag 12-14 augusti finns ”Frälsningsarmén arena” på Sergels torg i Stockholm. Detta inom samarbetet ”Sommar på Sergels torg” med syftet att göra området till en tryggare plats. Passerande bjuds in till kårernas verksamheter för barn, unga och familjer och det ges tillfälle till samtal och förbön vid behov.

Julia Adolfsson, barn- och ungdomskonsulent i Frälsningsarmén vid "Frälsningsarméns Arena" på Sergels torg i Stockholm. Foto: Teresia Jansson

Möt Frälsningsarmén på Sergels torg

Nästa veckas tre första dagar klockan 12-17.30 finns representanter från Frälsningsarmén på Sergels torg. Där kommer det finnas uppblåsbara aktiviteter för barn, såsom luffarschack, basket och pilkastning med kardborreförsedda pilar. Det bjuds även på godis, liksom information om kårers verksamheter för barn, unga och familjer. Några exempel på vad Frälsningsarmén anordnar för dessa målgrupper är fotbollsträningar, barnkörer, möjligheten att lära sig spela instrument, scouting, familjemiddagar och ungdomshäng.

"Alla är varmt välkomna till oss"

- Vi vill att människor ska förstå hur varmt välkomna de är till oss! Jag tror att fler skulle komma till våra barn- och ungdomsverksamheter om de visste om att vi finns och vad vi erbjuder. Så vår förhoppning är att nya människor hittar till oss genom detta tillfälle, säger Julia Adolfsson, barn- och ungdomskonsulent för östra divisionen inom Frälsningsarmén.

Bjuds på kaffe, musik, samtal, förbön och gemenskap

De vuxna som passerar torget kan avnjuta en gratis kopp kaffe till bakgrund av lovsångsmusik, kanske tillochmed live. Eventuellt kommer det finnas ett partytält där de som vill samtala lite längre/mer på djupet kan slå sig ner en stund. Där kan de även erbjudas förbön om det finns önskemål och behov.

- Vill vi skapa nya kontakter och skicka med dem glädje och kärlek men också visa att Frälsningsarmén inte dött ut som en del kanske tror. Frälsningsarmén är mer än uniformer och blåsmusik, påpekar Julia Adolfsson.

Ett samarbete med Polisen, fastighetsägare, Gålöstiftelsen och City i Samverkan

Diverse aktörer har anordnat eller kommer att anordna olika aktiviteter och visa upp sina verksamheter på Sergels torg. Detta under perioden 14 juni tillochmed 20 augusti. Det är allt från dans, körer, orkestrar, pyssel för barn, caféverksamhet, konstutställningar med mera. Stockholms stad/Norrmalms stadsdel är initiativtagare till detta långsiktiga arbete för att göra området mer levande, inbjudande och tryggt. Det är ett samarbete med Polisen, fastighetsägare, Gålöstiftelsen och City i Samverkan.

Producenterna bakom det hela är Kulturhuset och eventbolaget Amusement. Att detta sker just på Sergels torg har sina orsaker, dels för att det är ett säte för droghandel och annan kriminalitet.

Stockholms mest centrala plats

- Det är ju ett väldigt otryggt ställe men också Stockholms mest centrala plats. Omkring 100 000 personer passerar där varje dag, säger Julia Adolfsson.

Att Frälsningsarmén är en del i detta beror på en inbjudan från Gålöstiftelsen som man redan har ett gott samarbete med då de stöttat/stöttar viss verksamhet med ekonomiska medel.

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2019-08-09Skriv ut