Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Det återvunna plagget blev årets julklapp 2018

"Om årets julklapp handlades på Myrorna skulle vi ta stora kliv på vägen till ett cirkulärt samhälle, samtidigt som vi hjälper många utsatta i Sverige", säger Myrornas VD Caroline Andermatt. Det återvunna plagget som blev årets julklapp kan du hitta i Myrornas butiker vars överskott går till Frälsningsarméns omfattande sociala arbete.

En julklappspåse med texten: Myrornas hemliga julklapp. God Jul! "Den här julklappen köpte jag färdiginslagen. jag vet inte vad det är men det bidrar till att Myrorna kan hjälpa människor som har det svårt. Delad julglädje är dubbel julglädje."

Årets julklapp väcker alltid stort intresse och spekulationer. I år har hållbarhetsfrågorna gjort ett stort avtryck på årets julklapp. För första gången är årets julklapp begagnad och blev ”det återvunna plagget”, något som går att hitta på Frälsningsarméns secondhand-kedja Myrorna runt om i hela Sverige.

”Årets julklapp kan ge fler en god jul”

HUI Research utser Årets julklapp för trettioförsta året i rad. Årets julklapp är en analys av rådande samhällstrender och en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden – skriver Handelsinstitutet i sin motivering på hemsida. Inte nog med att det återvunna plagget blev årets julklapp som du kan hitta i Myrornas butiker går dessutom Myrornas överskott till Frälsningsarméns omfattande sociala arbete som gör att Frälsningsarmén kan hjälpa fler att få en god jul.

”Vägen till ett cirkulärt samhälle”

- Tanken svindlar på hur mycket välgörenhetspotential det finns i den enorma summa som spenderas varje år på julklappar. Om årets julklapp handlades på Myrorna skulle vi ta stora kliv på vägen till ett cirkulärt samhälle, samtidigt som vi hjälper många utsatta i Sverige, säger Myrornas VD Caroline Andermatt.

Text: Emilia Beijer

Publicerat: 2018-11-21Skriv ut