Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Givmilda svenskar har räddat julen för många

Tack vare givmilda privatpersoner och företag har Frälsningsarmén kunnat ge många människor över hela vårt land möjligheten till en fröjdefull jul. Detta i form av matkassar, presentkort, klappar, firande och gemenskap på kårer och i sociala verksamheter.

Människor i utsatthet

Frälsningsarmén hjälper människor i utsatthet året runt men kring exempelvis jul kan utsattheten göra sig extra påmind. Det kan röra sig om människor i hemlöshet, barnfamiljer/ensamstående föräldrar med barn, asylsökande och pensionärer. Ofta handlar det om knaper ekonomi, ibland finns missbruk eller psykisk ohälsa med i bilden och andra lider av ensamhet.

Gåvor som räddar julen

Därför gör Frälsningsarmén varje år en stor julinsamling. De gåvor som kommer in gör att de som annars inte skulle ha råd eller möjlighet kan få en guldkant på tillvaron kring jul.

Vi samarbetar med företag

Inför julhögtiden är det en hel del företag som väljer att samarbeta med Frälsningsarmén, så även denna jul. Ett antal hotell samlar in julklappar till barn, och vissa restauranger, butiker och till och med en tatueringsstudio i Visby har i december på olika sätt bidragit till Frälsningsarméns julinsamling.

Exempel på vår julhjälp runt om i Sverige

I många av Frälsningsarméns verksamheter bjuds det in till julbord och gemenskap för olika grupper av människor, både inför och under själva julafton.

  • Sociala centret i Hornstull, Stockholm, deltog 180 personer i ett lyxigt julbord i december.
  • På Frälsningsarmén i Ystad fick 70 personer äta julbord, EU-centret i Stockholm hade knappt 200 gäster
  • I Västerås anordnades hela fem julbord med totalt 255 gäster och 350 julklappar delades ut, liksom 90 matkassar och presentkort på mat och på H&M.
  • Södra Vätterbygdens kår i Jönköping delade ut julklappar till 200 barn men också matkassar och 60 personer fick njuta av julbordet där.
  • Hisingskåren i Göteborg försåg omkring 200 hushåll med julmat och/eller presentkort på mat och klappar.

Vi fortsätter våra stöd- och hjälpinsatser

Detta, som bara är ett axplock av det Frälsningsarmén kunde erbjuda i december, hade inte varit möjligt om inte så många av Sveriges invånare och företagare visat en enorm givmildhet. Genom att de stöttat Frälsningsarmén har många människor fått med sig fina minnen från högtiden och ett lyckat slut på året. Nu har vi vänt blad i almanackan, vilket innebär fortsatta stöd- och hjälpinsatser till de som har det tufft i vårt samhälle.

Text: Teresia Jansson

Ge en gåva

Swisha PUNKT till 9004805

Publicerat: 2018-01-11Skriv ut