Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Humanitär insats i Malawi

Frälsningsarmén genomför nu en akutinsats med matutdelning till ettusen familjer i tre lokalsamhällen i Malawi som drabbats av en långtgående torka.

Målet med insatsen är att befolkningen i dessa tre områden ska ha tillgång till tillräckligt med mat för att överleva den torra perioden. Insatserna riktar sig till över tusen av de mest sårbara familjerna.  I Karonga bor familjerna i läger, i Salima och Thyolo bor de fortfarande kvar hemma.

Klimatförändringar är orsaken

Vädret och klimatet i dessa regioner har försämrats kraftigt under det senaste decenniet och i januari 2015 drabbades dessa lokalsamhällen av kraftiga översvämningar som ledde till 79 dödsfall. Översvämningarna ledde även till dåliga skördar och följdes av en utbredd torka. Dessa väderfenomen har inneburit mycket dåliga skördar två år i rad vilket har lett till att befolkningen är väldigt utsatt.

Matutdelning följs upp med förebyggande projekt

Projektet innebär matutdelning till familjerna och innefattar även riktat näringsstöd till spädbarn, gravida och ammande mödrar för att motverka undernäring i den gruppen. Tanken är att detta projekt ska följas upp med ett projekt där man arbetar med lokalsamhällena för att dels öka medvetenheten kring vad klimatförändringarna inneburit samt vad man kan göra för att förbereda sig inför framtida väderfenomen såsom översvämningar för att reducera dess negativa effekter på befolkningen.

 Fakta om projektet i Malawi

  • Plats: Karonga, Salima och Thyolo i Malawi
  • Längd: 3 månader
  • Storlek: 1000 familjer, 70 590 USD
  • Finansiering: Egeninsamlade medel

Vill du stödja vårt arbete? Ge en gåva till Pg 90 04 80-5 och märk betalningen "Projektfonden"

Publicerat: 2016-04-19Skriv utKommentera (
)